Comunicate de presă Comunicate de presă

Înapoi

Intalnire ministrul Petrescu AMRO

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

București, 30 martie 2017: Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții unor importante companii, membre ale Consiliului de Afaceri Americano - Român (AMRO), care se află într-o misiune de promovare economică în țara noastră, sub conducerea lui Eric Stewart, Președinte executiv.
 

În cadrul discuțiilor au fost menționate avantajele oferite de România oamenilor de afaceri, ministrul Alexandru Petrescu precizând că:" acest Guvern este pro business și vreau să vedeți în Ministerul pentru Mediul de Afaceri un punct unic de contact pentru investitorii străini. Ne preocupă reducerea și simplificarea birocrației, dar și îmbunătățirea cadrului de dezvoltare a investițiilor și vreau să avem un dialog interactiv astfel încât întreaga comunitate americană de afaceri să primească mesaje corecte despre mediul economic românesc. Cred că organizarea unor evenimente în care să fie diseminate exemple de bune practici ale investitorilor americani din diferite sectoare economice și domenii de interes ar fi de bun augur pentru construirea unor parteneriate benefice celor două medii de business".
 

Cu această ocazie, oamenii de afaceri americani au prezentat pe scurt ministrului Petrescu caracteristicile investițiilor pe care le derulează în România, precum și exemple de dificultăți pe care le întâmpină în dezvoltarea propriilor afaceri.
 

Participanții la întâlnire au reprezentat companii americane membre ale AMRO din domeniile energie, agricultură, industria de apărare, industria farmaceutică, industria prelucrătoare, infrastructură de stocare, asigurări. Totodată au fost prezenți oficiali ai Ambasadei SUA la București.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat