Comunicate de presă Comunicate de presă

Înapoi

Intalnire ministrul Petrescu - ONRC

București, 14 martie 2017

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a avut, astăzi, o întâlnire cu reprezentanții Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) pentru identificarea soluțiilor de simplificare a procedurilor necesare înființării unei firme. 


"Dezvoltăm un model nou de abordare guvernamentală în relația cu mediul de afaceri, orientată spre un sprijin real și eficient pentru evoluția business-ului românesc. Avem o radiografiere clară a procedurilor existente în acest moment în legislație și am identificat deja o serie de măsuri bune menite a reduce substantial costurile și timpul necesar înființări unei firme. Scopul nostru este de a sprijini antreprenorul din primul moment în care s-a decis să-și deschidă o afacere, prin limitarea la o zi a timpului necesar înființării unei firme și cu minime cheltuieli", a declarat ministrul Alexandru Petrescu.
 

Următorul pas va fi înființarea, sub coordonarea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a unui grup de lucru format din specialiști guvernamentali și reprezentanți ai mediului de afaceri pentru integrarea tuturor propunerilor destinate a genera soluții pentru un cadru legislativ coerent și eficient dezvoltării spiritului antreprenorial.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat