Comunicate de presă Comunicate de presă

Înapoi

Intrevederea ministrului Alexandru Petrescu cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Bucuresti, 15 mai 2017: Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a avut, astazi, o intrevedere cu E.S. Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

Discutiile s-au axat pe actiuni concrete de suplimentare a canalelor de comunicare, pornind de la nivel central, federal, spre toate statele americane, astfel incat, " intr-un orizont de timp foarte apropiat, aportul investitional al Statelor Unite ale Americii in Romania sa fie unul mult mai substantial", a precizat ministrul Petrescu.

Au fost abordate, in context, prioritatile din cadrul Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii, precum si interesul tarii noastre de a deveni membru cu drepturi depline al OECD, sprijinul partenerilor americani fiind decisiv in atingerea acestui deziderat.

Diplomatul american a reiterat importanta dialogului cu mediul de afaceri si promovoarea mai intensa a ofertei investitionale romanesti pe piata americana.

" Nivelurile investitiilor si al balantei comerciale pot fi crescute si prin incheierea unor parteneriate intre InvestRomania si agentiile de promovare a exportului existente la nivelul fiecarui stat american, cu impact asupra multiplicarii afacerilor in cele doua economii, urmand in acest sens a se stabili o foaie de parcurs comuna si un calendar de evenimente care sa conduca la indeplinerea acestui obiectiv", a declarat ministrul Alexandru Petrescu.

Demnitarul roman a facut o trecere in revista a principalelor programe nationale derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat in 2017, precum sprijinirea start-up-urilor si a debutantilor in afaceri (Start-Up Nation), programul national multianual de microindustrializare si programul de dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, sustinerea si promovarea IMM-urilor si a mestesugarilor artizani, incurajarea antrepernoriatului feminin, dar si adoptarea Legii preventiei.

* * * * *

Statele Unite ale Americii reprezinta unul dintre principalii parteneri comerciali non-UE ai tarii noastre, cu un volum al schimburilor de peste 1,7 miliarde dolari, la sfarsitul anului trecut si 1,2 miliarde dolari investitii directe (in cadrul a peste 7.200 de societati mixte romano-americane).

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat