IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Aprobare OUG StartUpNation

COMUNICAT DE PRESĂ

Executivul a aprobat astăzi, în cadrul ședinţei de guvern, Ordonanța de urgență pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, program care încurajează dezvoltarea spiritului antreprenorial.

Prin Start-up Nation – Romania” se acordă ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei pentru un beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim estimat de 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii.

Se estimează, astfel, crearea a minim 20.000 de noi locuri de muncă anual în cadrul celor 10.000 de întreprinderi nou înființate care vor trebui să angajeze minimum 2 salariați cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi să-i menţină în activitate cel puţin 3 ani.

România pornește cel mai ambiţios program de susţinere a start-up-urilor, program ce se aplică cu succes şi în alte ţări precum Israel sau Marea Britanie și face, astfel, un alt pas spre atingerea dezideratului – România, ţara cu mediul de afaceri cel mai atractiv din Sud-Est-ul Europei. Start-up Nation – Romania va motiva tinerii să rămână în ţară și să desfășoare activități de antreprenoriat, va contribui la crearea de noi companii în domenii cu valoare adăugată ridicată, crescând astfel atractivitatea României în regiune. Acest program va crea companiile de succes de mâine care vor consolida baza economiei românești. “, a spus ministrul Florin Jianu.

Informaţii de background

Conform Global Entrepreneurship Monitor: GEM 2015 / 2016 Global Report
Procentul populației active care intenționează să înceapă o afacere în următorii 3 ani – Rata intenției antreprenoriale (entrepreneurial intention) – este de 2.47 ori mai mare în 2015 (29%) față de 2007 (11.7%).

Antreprenoriatul este considerat o bună carieră (Entrepreneurship a good career choice) de 72.42% din populația activă a României (o creștere cu 11.4 p.p. față de anul 2007 – 61.02%).

De asemenea, 75.07% dintre Români au o părere pozitivă despre antreprenorii de succes (High Status To Successful Entrepreneurs) – în creștere cu 12.57 p.p. față de anul 2007 (62.5%).

Această evoluție nu s-a reflectat în numărul de companii înființate în România, valorificarea potențialului antreprenorial al României necesitând o serie de măsuri active la nivel guvernamental care să sprijine crearea de Start-up-uri.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content