IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

România – prezență constantă la târgul internațional “IMM COLOGNE” Germania, principala piaţă pentru exportul românesc de mobilă

București, 31 ianuarie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

România – prezență constantă la târgul internațional “IMM COLOGNE”

Germania, principala piaţă pentru exportul românesc de mobilă

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în colaborare cu Asociaţia Producătorilor Români de Mobilă a organizat, în perioada 16-22 ianuarie 2017, participarea României la Târgul Internațional “IMM COLOGNE – ediția 2017 “, desfășurat la Köln, în Republica Federală Germania. În acest an România a participat cu un pavilion național amplasat în hala 3.1, a cărui suprafață totală s-a ridicat la 987,78 mp.

Considerat de majoritatea specialiștilor cel mai important eveniment al industriei de mobilă, Târgul Internaţional “IMM Köln s-a desfășurat și în acest an sub deviza “Create. Furnish. Live.”

Țara noastră este un participant tradițional al târgului internațional “IMM COLOGNE”, în pavilionul național al României fiind prezente la actuala ediție 2017, sub brandul „Style, Comfort, Durability, Romanian Furniture” 13 firme românești (BUCIN MOB, CAREL CONSTRUCT, CARO JIBOU, DESIGN FOR LIFE, DIS PROD, DITRE INTERNATIONAL, ECOMATRIX, EKERO CONCEPT, FAMOS, MIHNEA GHILDUȘ DESIGN, OMEGA SEATS, SIGSTRAT și SZEL MOB).

Companiile românești participante la manifestarea expozițională de la Köln au prezentat o gamă largă de produse realizate în linia modernă cerută de piață, respectiv produse de mobilier din lemn masiv, în special din stejar și rășinoase, cu finisaje și tapițerii deosebite, modele și culori variate (camere de zi, biblioteci, vitrine, bucătării, mese, scaune, bănci, mobilier tapițat, canapele, fotolii, mobilier de gradină, precum și piese unice de design etc). Mobila pentru camerele de zi și dormitoare a fost expusă într-un ambient atrăgător, iar mobilierul tapițat a cuprins o mare varietate de stofe colorate și piele ecologică.

La ediția 2017 un număr de trei companii românești au participat pentru prima oară în cadrul standului național, contribuind la lărgirea şi diversificarea ofertei româneşti de export.

Reprezentanții firmelor străine – potenţiali clienţi, care au vizitat pavilionul românesc, au arătat un interes deosebit pentru mobila românească, piața germană fiind în continuare una din principalele piețe pentru exportul românesc de mobilă în anul 2017.

Ediția din acest an a târgului s-a desfășurat pe segmente specializate și a reunit expozanți de pe toate continentele, târgul fiind vizitat de circa 104.000 de specialiști. Se apreciază că fiecare al doilea vizitator a fost din străinătate, înregistrându-se o creștere a numărului de vizitatori din Spania, Rusia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, China, Coreea de Sud, India și Emiratele Arabe Unite, precum și volumul de export al expozanților. De subliniat este faptul că printre vizitatorii specialiști s-au înregistrat foarte mulți din top 30 rețele comerciale mondiale, respectiv: John Lewis, die Home Retail Group, Harveys Furnishing – toate din Marea Britanie, precum și Conforama din Franța și Nitori din Japonia. Totodată, marile firme din comerțul online cum sunt Amazon și Otto Group au folosit intensiv acest eveniment pentru afacerile proprii.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content