IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Intalnire ministrul Petrescu – delegatia Ford

București,24 februarie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a discutat astăzi, cu delegaţia companiei Ford, condusă de Andrew McCall, modul în care politicile economice promovate de Guvern pot influența pozitiv investițiile companiei în România.

Principalul meu scop în abordarea colaborării cu investitorii din economia românească este acela de a crea premisele unei dezvoltări pragmatice, benefice ambelor părţi. Vă asigur de tot suportul instituțional pentru creșterea amprentei investiționale a companiei Ford, pentru că susține comunitățile locale dependente economic și industrial și promovează imaginea României peste hotare prin produsele sale. Sunt adeptul unei abordări orientate spre business, așadar, e de datoria noastră să asigurăm un mediu cât mai propice pe acest segment”, a spus ministrul Alexandru Petrescu.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții companiei americane au subliniat angajamentul ferm pe care Ford îl are față de România și implicit față de Craiova. Investiția Ford de la Craiova se ridica deja la peste un miliard de euro atât în ceea ce privește producția de mașini cât și cea de motoare. Fabrica Ford din Craiova trece momentan printr-un proces de transformare necesar pregătirii uzinei pentru lansarea noului model EcoSport, moment programat pentru toamna acestui an.

Totodată, au fost apreciate măsurile din Programul de Guvernare privind continuarea proiectelor de infrastructură.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content