IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Intalnire ministrul Petrescu Consiliul de Export+Cons monitorizare

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 15 martie 2017: Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a participat, astăzi, la o întâlnire cu structurile asociative din cadrul Consiliului de Export și Comisiei de Monitorizare, unde au fost identificate soluții pentru o mai bună promovare pe plan extern a producătorilor autohtoni.

Experiența de management îmi permite să înțeleg perfect cât de importantă este prezența companiilor românești la târgurile internaționale, cât de mult se pregătește un producător pentru a avea acces la promovarea produselor sale pe piața internațională, de aceea vă asigur de o abordare guvernamentală a dificultăților pe care le întâmpină aceste companii, pragmatică, orientată spre business.

Actuala procedură de achiziții publice în baza căreia producătorii autohtoni au posibilitatea să-și extindă piața pe plan extern este nearmonizată cu nevoile reale ale mediului de afaceri. Această situație neplăcută nu există de ieri de azi, ci de ani de zile, nemulțumește o mare parte a firmelor care doresc să-și extindă activitatea pe plan extern și trebuie soluționată urgent.

Împreună identificăm cele mai bune practici în domeniu, din spațiul european, le discutăm într-un grup de lucru și refacem arhitectura generală a modului în care sprijinim activitatea de export pentru firmele participante în Programul de Promovare a Exportului”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.

În cadrul ședinței a fost discutată și participarea României la Expoziția “Energia Viitorului” 2017 Astana, în perioada 10 iunie – 10 septembrie 2017, când va fi prezentat cel mai important proiect românesc de cercetare din ultima jumătate de secol “Extreme Light Infrastructure”, proiect pan-european în domeniul fizicii nucleare. Sub sloganul “Energy of Light” pavilionul va prezenta România drept o țară a inovației și va oferi exportatorilor români oportunitatea să-și prezinte produsele pe o piață insuficient monetizată de companiile românești.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content