IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

SS C Dima forum ro-italian

București,20 martie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Cristian Dima, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a participat, la Roma, la Forumul Economic România – Italia “Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia româneasca”, organizat de Camera de Comerț si Industrie a României din Italia împreuna cu Unindustria Italia, în data de 17 martie a.c.

Secretarul de stat Cristian Dima a prezentat politicile statului român pentru sprijinirea și atragerea investițiilor străine în economia românească, precizând că: “Italia este unul dintre partenerii noștri strategici și consider că prin intermediul unor evenimente asemănătoare celui de astazi avem o pârghie în plus pentru găsirea celor mai potrivite căi de consolidare a relațiilor economice bilaterale”.

În context, Unindustria Italia a prezentat propriile servicii și suportul acordat demersului de internaționalizare a know-how-ului italian, accentuând sprijinul pentru investițiile cu destinatia România. Au fost prezentate proiecte în vederea identificării unor parteneriate și soluții de finanțare ale acestora, iar în încheierea evenimentului au avut loc întâlniri între oamenii de afaceri prezenți în vederea stabilirii relațiilor BtoB (business to business).

Cu această ocazie, secretarul de stat Cristian Dima a efectuat o serie de vizite la sediile unor companii românești de succes din regiunea Lazio, unde a purtat discuții cu oamenii de afaceri români din Italia.

Din delegația română au mai făcut parte Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac și Dragoș Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

La eveniment au participat Lazio Gerardo Iamunno, Vice Președintele Unindustria, Eugen Terteleac, Președintele Camerei de Comerț a României în Italia, reprezentanți ai Ambasadei României în Italia și ai Biroului de Promovare Comercial Economica Roma, membri UNINDUSTRIA Italia, oameni de afaceri și operatori italieni din mai multe domenii de activitate (construcții, transport, agricultura, managementul deșeurilor, turism) interesați în dezvoltarea unor investiții sau parteneriate de interes general pentru economia românească.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content