IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Targ Food & Drink Event Londra

București, 20 martie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

18 firme românești din domeniul alimentar participă la Londra, în perioada 19-22 martie 2017, la târgul International Food & Drink Event (IFE), cea mai importantă manifestare expozițională internațională de profil din Marea Britanie, care se organizează odată la doi ani.

Aaylex Prod, Avicarvil Food & Distribution, Avicola Buzău, Annabella Fabrica de Conserve Râureni, Bradet, Avicola Lumina Constanța, Boromir Ind, Cosm Fan Carmangerie, Croco, Europrod, Industrializarea Cărnii Kosarom, Pan Food, Salamandra Plus, Tano Prod Impex, Tip Top Food Industry, Tracian Beef, United Brands of Balkans și Tual Fast Change ’98 expun o gamă variată de produse alimentare în Pavilionul României, amplasat în vecinătatea principalului spațiu dedicat prezentărilor din cadrul salonului expozițional.

Participarea firmelor româneşti a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în colaborare cu Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc – APAR și cu sprijinul BPCE Londra, în cadrul programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat, coordonat în parteneriat public – privat prin Consiliul de Export.

Pe parcursul evenimentului au loc prezentări de produse, o mare parte din programele zilnice ale expoziţiei fiind dedicată seminariilor, studiilor de caz si tendinţelor din domeniu, precum şi mijloacelor de internaţionalizare ale firmelor.

În cadrul manifestării internaționale IFE 2017 un rol important îl deține programul “Meet the Buyer”, care oferă posibilitatea stabilirii de întâlniri între firmele expozante și mari importatori & distribuitori de produse alimentare şi băuturi.

La această ediție, care include 9 secțiuni (Bakery, Cheese & Dairy, Drinks, Great British & Irish Food, Grocery, Health & Wellbeing, Ingredients, Meat & Seafood and Snacks & Confectionery), expun peste 1000 de companii din 62 de țări, fiind estimată prezența a cca. 30.000 de vizitatori.

* * * *

În intervalul ianuarie – noiembrie 2016, firmele românești au exportat, în Marea Britanie, produse alimentare și băuturi în valoare de 73 milioane euro, reprezentând o creștere de 24% comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content