IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Intalnirea ministrul Petrescu amb Slovenia

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucuresti, 22 martie 2017: Accelerarea ritmului colaborării bilaterale comerciale și investiționale dintre România și Slovenia a fost tema principală a discuțiilor purtate, astăzi, de Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și E.S. Mihael Zupancic, ambasadorului Sloveniei la București.

 
„Posibilităţile cooperării economice dintre țările noastre nu sunt pe deplin explorate și am identificat câteva sectoare unde putem îmbunătăți substanțial relațiile comerciale. Promovăm o abordare guvernamentală orientată spre business, construită pe o armonizare perfectă între mediul de afaceri și autoritățile statului. Toți cei care doresc să investească în România, precum și cei care doresc să-și extindă amprenta investițională au în ministerul pe care îl conduc un partener deschis, un punct de legătură cu toate autoritățile centrale și locale, un integrator de soluții pe tot parcursul investițional de la momentul asamblării ideii de afacere și până la materializarea efectivă a investiției”, a declarat Alexandru Petrescu 
Ministrul a subliniat avantajele climatului economic din România şi a prezentat câteva dintre cele mai importante programe guvernamentale actuale menite să sporească atractivitatea investiţională a României şi să genereze creştere economică.

Ambasadorul Mihael Zupancic s-a arătat impresionat de progresele substanţiale înregistrate în plan economic în țara noastră în ultimii ani şi a subliniat că activitatea firmelor slovene active pe piaţa românească se desfăşoară în cele mai bune condiţii, fără impedimente. 

S-a convenit organizarea, în toamna acestui an, a unei noi runde de consultări economice bilaterale între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi ministerul corespondent din Slovenia. În marja consultărilor va fi organizat, de asemenea, un forum economic la Ljubljana, cu implicarea camerelor de comerţ din cele două ţări.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content