IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Intâlnire secretar de stat Dima – ministrul adjunct de externe din Belarus

București, 23 martie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Cristian Dima, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Oleg Ivanovich Kravcenko, ministru adjunct de Externe al Republicii Belarus au apreciat, astăzi, dinamica pozitivă a dialogului economic româno-belarus, abordând subiecte referitoare la modalitățile de intensificare a dezvoltării relațiilor comercial-economice bilaterale și amplificarea contactelor directe între mediile de afaceri din cele două țări, ce le vor oferi cadrul optim pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare.

Este datoria noastră să încurajăm dezvoltarea comerțului bilateral, pe fondul echilibrării acestuia. Garantarea investițiilor este un factor decident în inițierea și derularea unei afaceri. Intenționăm organizarea unei misiuni economice în Belarus, oportunitate pentru oamenii noștri de afaceri să se cunoască mai bine”, a declarat secretarul de stat Cristian Dima.

Cei doi demnitari au convenit ca în cadrul sesiunii Comisiei mixte interguvernamentale româno-belaruse, care se va desfășura în trimestrul IV, la București, să fie identificate noi nișe de colaborare economică. De asemenea, s-a discutat despre organizarea unui Forum de afaceri, în cadrul căruia să fie prezentate oportunitățile de investiții, precum și posibilitatea organizării unor acțiuni în comun româno-belaruse pe terțe piețe.

Partenerii de dialog au convenit că o modalitate profitabilă ambelor părți pentru dezvoltarea cooperării bilaterale ar fi constituirea unor societăți mixte de producție româno-belaruse, în Republica Belarus și în România, ale căror produse vor putea beneficia de facilitățile vamale care decurg din apartenența Republicii Belarus la Spațiul Economic Eurasiatic și a României ca membru UE.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content