IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

31 de companii românești din domeniul IT au participat la târgul de tehnologia informației CeBit 2017, desfășurat în perioada 20-24 martie 2017, la Hanovra.

București, 27 martie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

31 de companii românești din domeniul IT au participat la târgul de tehnologia informației CeBit 2017, desfășurat în perioada 20-24 martie 2017, la Hanovra.

În pavilionul național, organizat, pe o suprafață de 348 m.p., de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în parteneriat cu Asociația Romană pentru Industria Electronică și Software (ARIES), sub brandul de ramură RomaniaIT, companiile românești au prezentat soluții software și de sistem pentru o gamă largă de aplicații în domenii de activitate precum: aplicații software pentru structurarea afacerilor, dezvoltare de software specializat, telemarketing, software pentru testarea produselor și asigurarea calității producției, controlul traficului rutier de transport marfă, cloud computing, aplicații în domeniul distribuției produselor, dezvoltarea echipamentelor mobile, e-commerce, activități bancare și de asigurări, sănătate, etc.

Cu această ocazie, participanții români și-au propus să identifice noi oportunități de afaceri și colaborare cu parteneri străini în proiecte ce urmează a fi implementate în România și alte țări.

Participarea la CeBIT a reprezentat un succes dar și o oportunitate deosebită de creștere a încrederii internaționale în sectorul IT&C din România. Am avut, în cadrul pavilionului național, “Seara României”, eveniment de tradiție care a marcat a 14-a participare consecutivă a României la acest târg, în care, într-o sesiune B2B, am discutat cu peste 300 de reprezentanți ai companiilor, universităților și autorităților locale”, a declarat Alexandru Borcea, președintele ARIES.

Companiile românești, prezente la CeBit 2017, au fost: ACCESA IT CONSULTING SRL, ALTOM CONSULTING SRL, AMBO SOFTWARE SRL, ASTERIX SOFTWARE SRL, ARROW HUMAN DEVELOPMENT SRL, BEENEAR SRL, CABRIO INVESTMENT SRL, COMPUTARTIS ROMANIA SRL, DAPREDI SOFT SYSTEMS SRL, DOCPROCESS SRL, ETA AUTOMATIZARI INDUSTRIALE SRL, HIPGNOSIS VISION SRL, HYPERMEDIA SRL, GREENSOFT SRL, GNOME DESIGN SRL, INDUSTRIAL SOFTWARE SRL, INSOFTDEV SRL-D, IT SIX GLOBAL SEVICES SRL, MAGNASCI SRL, NEXUS ELECTRONICS SRL, PENTALOG ROMANIA SRL, RAIL SOFT SRL, REALITY SOFT SRL, RECOGNOS ROMANIA SRL, RINF OUTSOURCING SOLUTIONS SRL, ROPARDO SRL, ROMSOFT SRL, SOFTECH SRL, STRAPORT SRL, QUBIZ APPS si ZYNK SOFTWARE SRL.

Informatii de background

Ceremonia de deschidere oficială a CeBit 2017 a fost susținută de Cancelarul Germaniei, doamna Angela Merkel si Prim Ministrul Japoniei, domnul Shinto Abe, Japonia fiind tara partenera a CeBIT 2017.

Premierul japonez a lansat, cu această ocazie, conceptul de “societate 5.0” ca o extindere a beneficiilor create de conceptul “industrie 4.0”. Temele principale ale acestei ediții au fost legate de drone si robotica.

La aceasta ediție au participat cca. 3500 de expozanți din 70 de țări, din care 24 cu pavilion național și aproximativ 200.000 de vizitatori.

CEBIT” este cel mai important eveniment global de profil, constituind locul de întâlnire pentru specialiștii în domeniul hardware și software, al tehnologiilor inovative, sistemelor de telecomunicații, cu aplicabilitate în sectorul public, industrial și casnic, sistemelor de protecția datelor și achiziții de date de mari dimensiuni, e-commerce, etc.

Progresele IT&C în perioada următoare vor fi determinate de modul în care companiile care activează în acest sector vor reuși să utilizeze in comun (dincolo de barierele naționale ale statelor si limitările inerente ale companiilor) un volum cât mai mare de date în domenii cât mai diverse ( infrastructura, producția industrială, serviciile sociale și de sănătate, energia, transporturile etc.).

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content