IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Vizita ministrului Petrescu in Israel

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 28 martie 2017: Transpunerea ideilor comune româno-israeliene în parteneriate concrete, cu substanță, în domenii precum inovarea, securitatea cibernetică, dezvoltarea de start-up-uri în diverse sectoare de activitate, precum și maximizarea potențialului investițional și comercial al celor două comunități de business au fost pe agenda discuțiilor de luni, 27 martie, purtate de ministrul Alexandru Petrescu cu ministrul israelian al Economiei și Industriei, Eli Cohen, cu președintele Grupului de prietenie Israel-Romania din Knesset, Yossi Yonah și cu reprezentanții Autorității Israeliene pentru Inovare.

Ziua de astăzi a fost edificatoare pentru cunoașterea întregului ecosistem de business israelian, întâlnind cei mai importanți actori care formează structural acest mecanism, începând cu Ministerul Economiei și Industriei, cu Autoritatea Israeliană de Inovare, structuri de sprijinire a afacerilor (incubatoare, parcuri tehnologice, centre de cercetare) și încheind cu start-up-urile finanțate, toate conectate transversal prin firul inovării. Mi s-a confirmat, încă o dată, importanța susținerii start-up-urilor și consider că programul Start-up Nation va constitui o bază solidă pentru dezvoltarea ecosistemului de business românesc”, a spus ministrul Alexandru Petrescu.

În cadrul discuțiilor, cei doi demnitari au evocat caracteristica specială a relațiilor bilaterale, precum și perspectiva extinderii activității companiilor românești și israeliene pe cele două piețe.

Totodată, au agreat necesitatea acordării unei dimensiuni mult mai pragmatice, orientate spre business, a colaborării dintre cele două state pentru creșterea, în primul rând, a volumului schimburilor comerciale, care este mult subdimensionat în raport cu potențialul existent și pentru diversificarea structurii acestora. “În mentalul business-ului israelian, România trebuie să rezoneze și cu alte domenii pe lângă cel imobiliar: cel de producție, inovare, high-tech”, a precizat ministrul Petrescu.

Tot astăzi, ministrul Alexandru Petrescu și secretarul de stat Ilan Laufer au participat la masa rotundă “Invest in Romania”, unde, companiilor israeliene, din domenii diverse precum transport maritim, managentul apei, sănătate, telecomunicații, turism, infrastructură și logistică, financiar–bancar, interesate să investească în economia românească, le-au fost prezentate oportunitățile investiționale, poveștile de succes înregistrate de actorii israelieni deja prezenți în România, avantajele oferite de România din perspectiva climatului investițional și al forței de muncă înalt calificate.

Agenda vizitei oficiale a ministrului Alexandru Petrescu în Israel continuă astăzi cu întâlnirea cu președintele Comitetului pentru afaceri economice din Knesset și reprezentanți ai Jerusalem Venture Partners – un alt model de accelerator de business-uri inovatoare.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content