IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Intalnire ministrul Petrescu – CDR – Prevenire

București, 29 martie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României au analizat astăzi, în cadrul procesului de pre-consultare al elaborării Legii Prevenției, propunerile Coaliției la textul proiectului de lege.

Îmi doresc o consultare substanțială, reală și onestă și în cazul acestui proiect de lege, pentru că, așa cum am procedat și până acum, am elaborat proiecte normative cu mediul de afaceri și nu pentru mediul de afaceri. Sunt foarte atent la nevoile pe care mediul de afaceri le are, astfel încât, în urma procesului de consultare să rezulte o lege care să răspundă la cât mai multe dintre doleanțele acestuia. Legea prevenției este un prim pas în emanciparea actului de control atât de necesar redinamizării mediului de afaceri și a administrației publice”, a precizat ministrul Alexandru Petrescu.

Reprezentanții comitetului de fiscalitate și antreprenoriat din cadrul Coaliției pentru Dezvoltarea României au apreciat acest demers al pre-consultării, inițiat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, ca fiind un mesaj pozitiv pentru mediul de afaceri și o reconfirmare a deschiderii instituționale către comunitatea de business.

În urma dezbaterilor de astăzi, câteva dintre propunerile Coaliției pentru modificarea și completarea textului legii au fost armonizate, altele, cum ar fi de exemplu, suplimentarea contravențiilor care vor face obiectul prevenției, precum și stabilirea unui termen rezonabil de remediere a neregulilor constatate, urmează a fi analizate cu toți actorii implicați in cadrul procesului de consultare legislativa.

De asemenea, s-a convenit ca pe măsură ce apar noi propuneri ale Coaliției pentru Dezvoltarea României privind îmbunătățirea mediului de afaceri acestea să fie abordate și dezbătute într-o agendă separată.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content