IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Înființarea Centrului de Studii Comparative pentru Competitivitate

București, 30 martie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Înființarea Centrului de Studii Comparative pentru Competitivitate

București, 30 martie 2017: Identificarea și implementarea soluțiilor pentru optimizarea mediului de afaceri au constituit principala temă de discuție din cadrul întâlnirii pe care Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a avut-o cu Andreea Paul, președintele INACO – Inițiativa pentru Competitivitate.

Strategiile și politicile publice destinate dezvoltării mediului de business au nevoie de o fundamentare bazată pe o expertiză economică de specialitate la nivel de excelență, care să furnizeze cele mai bune studii, analize ale datelor economico-sociale atât de la nivel național cât și comparativ cu alte economii ale Uniunii Europene sau chiar ale lumii și date privind cele mai bune practici existente pe o anumită problematică. În contextul economic internațional actual, România nu mai are nici timp, nici loc de improvizații privind direcțiile de acțiune în susținerea domeniilor de creștere a competitivității. În acest sens, am decis înființarea Centrului de Studii Comparative pentru Competitivitate, un organism consultativ, neguvernamental, care va funcționa pe lângă Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în colaborare cu Academia Română, Academia de Studii Economice, INACO, cele mai relevante organizații ale mediului de afaceri și alte instituții cu expertiză economică referențială. Acest centru care va reuni specialiști din diferite domenii economice va propune, în urma analizei celor mai eficiente și performante exemple de măsuri economice de pe plan mondial, proiecte punctuale și măsuri legislative destinate dinamizării mediului de afaceri”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.

Discuția s-a centrat, de asemenea, pe programele pe care ministerul le dezvoltă pentru susținerea mediului de afaceri, în special: Programul național multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor, Programul pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii “Start-up Nation – ROMANIA”, dar și pe noi inițiative legate de susținerea inovării prin obținerea de brevete atât la nivel național, cât și în alte țări, la nivel internațional, la costuri reduse și într-o perioadă mai scurtă de timp.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content