IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Observatii Legea prevenirii

București, 31 martie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat apreciază interesul mare manifestat pentru proiectul Legii Prevenției, după lansarea lui în dezbatere publică, interes care ajută Grupul de lucru în centralizarea și adaptarea propunerilor primite din partea societății civile.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat este inițiatorul acestui proiect de lege, extrem de importantă pentru mediul de afaceri, construind mecanismul de funcționare a prevenției. Lista contravențiilor care vor intra sub incidența acestei legi este construită exclusiv la propunerea ministerelor care au în subordine organisme cu atribuții de control, fiind asumată sub semnătură. Având în vedere multitudinea de contravenții și specificitatea domeniilor în care se aplică acestea, orice modificare a listei (eliminarea sau adăugarea) se face în urma consultării cu ministerul de resort care are în competență domeniile în care se aplică respectivele contravenții.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat este un integrator al propunerilor de contravenții, linia de demarcație a contravențiilor care intră sub incidența legii și acele fapte care nu pot beneficia de prevenție din cauza gradului de pericol ridicat pe care îl prezintă, fiind stabilită și asumată de fiecare minister în parte. Astfel, în urma sesizărilor venite din partea societății civile privind scoaterea din Anexa 1 a contravențiilor prevăzute de art.20, alin. a și b din H.G nr. 415/2004, respectiv, cea prevăzută la art.1 lit. d din Legea nr.12/1990, am transmis Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și Ministerului Finanțelor Publice, care au propus introducerea acestor fapte pe listă, solicitarea de eliminare a respectivelor contravenții din Legea prevenției, solicitarea fiind agreată.

Va reamintim că propunerile, observațiile si opiniile celor interesați să participe la procesul elaborării proiectului Legii Prevenției sunt așteptate la adresa de e-mail dezbateri.publice@imm.gov.ro până pe data de 1 mai 2017.

În urma procesului de consultare publică extinsă, atât textul proiectului, cât și lista contravențiilor pot suferi modificări.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content