IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Intalnirea ministrului Alexandru Petrescu cu reprezentanti ai B Braun

București, 11 aprilie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a avut, ieri, în continuarea seriei de întâlniri cu reprezentanți ai investitorilor străini în România, o întrevedere cu delegația companiei germane  B. Braun, unul dintre cei mai importanți furnizori, la nivel mondial, în domeniul produselor medicale.

“Am construit la nivelul ministerului un punct unic de contact pentru comunitatea de business și venim în întâmpinarea dumneavoastră, ca un integrator de soluții pentru dinamizarea și dezvoltarea nivelului investițional. Ca ministru pentru mediul de afaceri mă interesează o abordare pragmatică, orientată spre business și consider că investitorii străini sunt ambasadorii reprezentativi ai economiei românești.  Aveți tot suportul instituțional pentru creșterea nivelului investițiilor companiei dumneavoastră în România”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.

Compania B. Braun derulează activități în domeniul producției de dispozitive medicale, medicamente și al serviciilor de dializă având aproximativ 800 de angajați în România. B. Braun oferă servicii de dializă în centre proprii, produce soluții perfuzabile, și deține două centre operaționale.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții companiei și-au exprimat intenția de a extinde afacerile din România. Astfel, în perioada următoare, aceștia vor demara o investiție de tip greenfield, care va presupune construcția unei fabrici de soluții perfuzabile, construcția unui centru de cercetare și dezvoltare științifică cu laboratoare specializate, precum și construirea unui nou centru logistic. Noua investiție ar urma să fie finalizată până în anul 2020 și va genera aproximativ 250 de noi locuri de muncă.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content