IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Participarea ministrului Alexandru Petrescu la conferinta Solutii finantare IMM

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 11 aprilie 2017: Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a participat astăzi la conferința ” Soluții pentru finanțarea IMM-urilor. Star Up Nation & Fonduri Europene”, organizată de Reporter Economic.ro și TVR 1.

Ministrul Alexandru Petrescu a trecut în revistă programele destinate mediului de afaceri, precizând că:” rolul ministerului este acela de a face o punte de legătura prin care sa aducem împreună administrația și mediul de afaceri, care are propria dinamică. Mediul de business românesc, la a cărui evoluție dorim sa contribuim, pentru a avea o dezvoltare armonioasă, are nevoie de un cadru fiscal predictibil, dar și de o emancipare a actului de control.

În acest context, ministrul Petrescu a prezentat concluziile primei săptămâni de consultare publică extinsă, substanțială, a proiectului Legii prevenției, perioadă în care reprezentanții mediului de afaceri au solicitat introducerea, sub incidența prevenției, a unor noi contravenții și respectarea principiului proporționalității. Totodată, ministrul Alexandru Petrescu a declarat că “o dată cu implementarea Legii prevenției vom agrega toate informațiile referitoare la activitățile de control într-un portal unic de informare, astfel încât gradul de conformare voluntară să crească odată cu creșterea gradului de informare privind rigorile care trebuie respectate de antreprenori în desfășurarea activității lor.

Prezent la lucrările conferinței, secretarul de stat Harry Ilan Laufer, a prezentat programul Start Up Nation, o premieră dedicată mediului de afaceri, menționând că: “proiectul are o bună vizibilitate, iar implementarea lui este o mare responsabilitate pentru că ne dorim foarte mult să apropiem de mediul de afaceri cât mai mulți tineri, care să devină antreprenori. Pentru acest lucru trebuie să construim un mediu de afaceri prietenos, predictibil și echilibrat.”

Dezbaterile, la care au fost prezenți reprezentanți ai mediului de afaceri și bancar, dar si ai administrației publice, s-au axat pe prezentarea programelor guvernamentale de sprijinire a IMM-urilor, accesarea programului Start Up Nation, instrumente de garantare și contragarantare pentru finanțarea firmelor.

La conferință au mai participat Liviu Rogojinaru, președinte al CNIPMMR, Stere Farmache, membru al Directoratului Fondului Român de Contragarantare, Doina Topala, director CEC Bank, Dumitru Nancu, președinte director general al FNGCIMM, Gianina Craciun, managing partner Adeco-Advisory Development&Consultancy Services.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content