IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Participarea ministrului Alexandru Petrescu proiect pilot TULIP

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 10 aprilie 2017: Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a participat astăzi, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, la ceremonia de finalizare a proiectului pilot TULIP, proiect de implementare a sistemului integrat de bibliotecă, realizat în cadrul parteneriatului dintre National Information Society Agency (NIA) din Republica Coreea și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI).

Proiectul pilot TULIP, rezultat din cooperarea bilaterală româno-coreeană pe componenta IT&C, are rolul de a contura noi modalităţi de diseminare a cunoaşterii într-un mod pragmatic, platforma nou creată va fi accesibilă de oriunde din lume, va facilita accesul și mai buna gestionare a resurselor bibliotecii atât pentru utilizator, cât și pentru bibliotecar.

“Debirocratizarea mediului de afaceri este un obiectiv al mandatului meu și digitalizarea este o componentă a acestui demers. Proiectul finalizat astăzi este primul rezultat tangibil care dovedește capacitatea instituțională și profesională atât a părții române, cât și a partenerilor coreeni. Vă felicit și apreciez seriozitatea și determinarea celor care au lucrat pentru a duce la bun sfârșit acest proiect. Este un prim pas, cred că se poate multiplica și implementa mai departe, chiar la nivelul administrației pentru că, de fapt, este vorba de gestionarea informației de mari dimensiuni” a spus Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

La eveniment au fost prezenți, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare, conf. univ. dr. Mireille Rădoi, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, Doina Banciu, directorul general al LG N-SyS, Joseph Won Lee precum și membrii echipelor care au dezvoltat proiectul.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content