IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și-a continuat astăzi deplasarea oficială în Germania cu accent pe componenta de business.

București, 26 aprilie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și-a continuat astăzi  deplasarea oficială în Germania cu accent pe  componenta de business.

În context, ministrul a vizitat  standurile  companiilor românești aflate la Târgul de la Hanovra ” Hanovra Messe”, unul dintre evenimentele de mare anvergură la nivel mondial din domeniul tehnologiei industriale. Firmele românești prezente la târg sunt din domenii de vârf – energie,  IT și mecanică, participarea a 20  dintre acestea fiind subvenționată parțial de la bugetul de stat prin Programul  de promovare a exporturilor, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Faptul că la ediția din acest an a târgului  prezența  sectorului IT românesc  constituie o premieră,  indică, pe de o parte  importanța și potențialul de creștere  și de internaționalizare a companiilor românești din domeniu  și pe de altă parte încă o dovadă că măsurile derulate de Ministerul pe care îl coordonez, deși perfectibile, au impact real în economie, patronatele din industria românească  bucurându-se de sprijinul Guvernului în procesul de  promovare a produselor și serviciilor companiilor românești pe piețe externe. Îmi doresc pentru anii viitori o prezență  mai consistentă la acest eveniment a companiilor românești din mai multe sectoare,  pentru că  Hanover Messe este locul în care  firmele producătoare de tehnologii de vârf din întreaga lume  se întâlnesc și se conectează. De asemenea, o  participare mai numeroasă la Hanover Messe reprezintă și o modalitate  prin care putem crește contribuția României în valoarea totală a importurilor germane  de la 1,26% la 3%” a declarat ministrul Alexandru Petrescu.

Ziua a fost dedicată de asemenea și  întâlnirilor cu mediul de business german, fiind programate discuții atât cu reprezentanții unor companii prezente deja cu investiții consistente  pe piața românească și care doresc să își extindă amprenta investițională (Schaeffler, Rittal GmbH), cât și cu boardul de conducere a unor firme care sunt interesate să demareze businessuri sau să dezvolte parteneriate în România (Volkswagen – Audi, Enercon GmnH).

Firmele germane prezente în România sunt preponderent angrenate în activități de producție și de R&D, strategiile de dezvoltare a acestora fiind convergente cu măsurile Guvernului de reindustrializare a României, accentuând tranziția de la exportul de resurse prime la exportul de produse cu valoare adăugată mare“, a spus ministrul Petrescu.

* * *

Hannover Messe este un eveniment ce înglobează peste 10 expoziții care acoperă diverse ramuri ale industriei precum automatizare, energie, soluții IT sau furnizarea de energie eoliană.  România este un partener tradițional al târgului Hannover  Messe, anul acesta participând un număr de 37 de companii românești, pentru 20 dintre ele participarea fiind asigurată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în colaborare cu patronatele din industrie ( FEPA- CM, APREL, ARIES) prin Programul de promovare a exporturilor.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content