IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Vizita bavaria

München, 28 aprilie 2017

INFORMARE DE PRESĂ

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a avut astăzi o întâlnire cu Ilse Aigner, ministrul de stat pentru Economie, Comunicații, Energie și Tehnologie al landului Bavaria, în cadrul vizitei oficiale în Germania.

Pe parcursul discuțiilor au fost stabilite noi oportunități de colaborare în domeniul inovării prin realizarea unei conexiuni solide și aplicate a firmelor românești cu cele 19 centre de digitalizare pe care le dezvolta landul Bavaria, în 5 domenii importante: mobilitate, Industry 4.0, Sănătate, Energie și Cyber Security.

“Relația cu landul Bavaria este foarte importantă pentru România, atât din punct de vedere al balanței comerciale (20% din total schimburi comerciale cu Germania sunt cu Bavaria), cât și al amprentei investiționale în România, de aici provenind principalii investitori germani în țara noastră (Premium Aerotech, Ina Schaeffler, E.ON Energie AG, Lisa Dräxlmaier), o parte dintre aceștia regăsindu-se și pe agenda vizitei mele în land. Relația politică bună pe care o au țările noastre, dublată de o foarte bună relație comercială, constituie cadrul excelent al dezvoltării mediului de afaceri printr-o și mai strânsă colaborare pe tot ce înseamnă programe, măsuri, recomandări prin care să transpunem expertiza germană din domeniul cercetare – inovare în economia românească”, a declarat ministrul Petrescu.

Cooperarea în crearea de centre de excelentă, dedicate sprijinirii internaționalizării și digitalizării IMM-urilor din România, pe baza experienței bavareze, va fi una dintre principalele teme de discuție de pe agenda Comisiei Mixte Interguvernamentale România – Bavaria ce va avea loc la București, în data de 15 noiembrie 2017. De asemena vor fi continuate discuțiile despre atragerea investițiilor precum și dezvoltarea sistemului educațional dual în țara noastră.

Informatii de background

Bavaria, motorul economic al Germaniei, este unul dintre cele mai dezvoltate centre high-tech, caracterizat prin ramuri economice moderne și servicii specializate. Volumul schimburilor comerciale dintre Romania și landul Bavaria a fost în 2016 de 5.16 miliarde de euro.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content