IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Vizita min Petrescu – BMW

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 28 aprilie 2017:Concernul BMW este un alt grup important cu al cărui management Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a avut, astăzi, la Munchen, o întâlnire de lucru în cadrul căreia au fost discutate stategia de dezvoltare a BMW Group și posibilitățile de implicare a companiilor românești în implementarea acesteia.

“În contextul expansiunii conceptului de mobilitate electrică la nivel global, paradigma competitivității se schimbă. Astfel că, producători de mașini cu tradiție de peste 100 de ani în industrie, precum BMW, își caută noi parteneri, pe noi piețe, companiile din România fiind vizate în context. Noua orientare a producției de mașini spre mașini electrificate, în concordanță cu politica mondială de reducere a emisiilor de CO2, creează mult spațiu de acțiune actorilor români atât din sectorul industrial, IT dar și în cel de creare a infrastructurii necesare utilizării unor astfel de mașini. În urma întâlnirilor de la începutul acestui an de la București, BMW a demarat un proiect de selectie a companiilor de IT românești care vor produce software pentru grupul german”, a declarat ministrul Petrescu.

În cadrul discuțiilor a fost prezentată aria domeniilor în care pot fi dezvoltate proiecte de colaborare între concernul bavarez și companiile din România, în deplină concordanță cu trendul global de dezvoltare în materie de conectivitate și mobilitate, domenii în care evoluția industriei telecomunicațiilor, prin iminenta implementare a tehnologiei 5G, este esențială pentru dezvoltarea industriei auto.

* * * * *

BMW Group este recunoscut drept cel mai important jucător de pe piața românească pe segmentul autovehiculelor electrificate, una din două mașini electrice și unul din trei vehicule plug-in hybrid vândute în 2016 în România fiind produse de grupul german.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content