IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Vizita ministrului Alexandru Petrescu la Premium Aerotec Augsburg

București, 28 aprilie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Vizitarea facilităților de producție Premium Aerotec Augsburg și întâlnirea cu boardul de conducere al companiei bavareze au constituit un punct central pe agenda vizitei ministrului Alexandru Petrescu în landul Bavaria.

Este cu adevărat impresionant și îmbucurător să descoperi cât de importantă este contribuția angajaților Aerotec Brașov în asamblarea produselor finite ale companiei Premium Aerotec, prin furnizarea de componente ce se regăsesc în toate aeronavele A 350-900. Practic orice călătorie cu acest tip de avion este posibilă cu ajutorul forței de muncă specializată din țara noastră, expertiza în aeronautică aflându-se, deopotrivă, pe lângă Brașov, atât la Baia Mare cât și la Bacău, unde regăsim alți furnizori de top pentru lanțul de producție Airbus. Investiția dezvoltată de Premium Aerotec la Brașov este un model de business pe care ne dorim să îl multiplicăm și în alte regiuni ale țării, precum și în alte domenii de activitate”, a declarat ministrul Petrescu.

În cadrul discuțiilor reprezentanții Aerotec și-au manifestat intenția de extindere a amprentei investiționale în țara noastră în viitorul apropiat, exprimându-și totodată aprecierea față de nivelul profesional ridicat al resursei umane românești, implicarea angajaților din fabrica de la Brașov în dezvoltarea capacităților de producție fiind considerată inspirațională și pentru alte unități de producție ale grupului.

* * *

Premium Aerotec deținută în proporție 100% de Grupul Airbus produce în România componente de fuselaj pentru industria aeronautică printr-o investiție inițială de 40 de milioane de euro în fabrica din Brașov, beneficiind de un ajutor de stat de 19 milioane de euro. În prezent fabrica are 900 de angajați numărul acestora urmând să crească la 1000 de angajați în perioada imediat următoare.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content