IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Grup de lucru comert

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 2 mai 2017: Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a condus, astăzi, prima ședință a Grupului de lucru pentru actualizarea legislației referitoare la reglementarea unitară a normelor care stau la baza funcționării activităților de comerț pe teritoriul României.

Dezvoltarea comerțului online a căpătat o foarte mare amploare și este necesar ca legislația actuală să fie corelată cu dinamizarea și globalizarea acestuia. În continuarea demersului ministerului pe care îl coordonez, de emancipare a cadrului general de business, am constituit acest Grup pentru a actualiza și armoniza la cerințele pieței toate reglementările care nu corespund evoluției comerțului. Aveți în mine tot sprijinul, astfel încât să eliminăm anomaliile, birocrația excesivă și ambiguitățile legislative, care îngreunează activitatea comercianților, păstrând, în același timp, un grad ridicat de protecție și informare pentru consumatorul final“, a declarat ministrul Petrescu.

În cadrul discuțiilor, la care au participat reprezentanți ai mediului de afaceri, consultanți fiscali, specialiști din cadrul ANPC și ANAF au fost prezentate mai  multe prevederi ale unor acte normative naționale care țin de dubla definire a unor termeni, sau definire incompletă, reglementări contradictorii sau care nu mai corespund activității actuale de comerț.

S-a constatat că, în acest moment, nu există norme clare adaptate realităților existente pe piața românească și dispozițiilor comunitare, ca, de exemplu prevederi adaptate comerțului on line, prevederi referitoare la vânzările de tip outlet, promoționale/ de soldare/ lichidare  de produse, la stocarea permanentă a informației, stocarea-hosting și în cazul platformelor de tip marketplace, etc.

Grupul de lucru se va reuni săptămânal, și cu implicarea reprezentanților altor autorități (centrale și locale),  urmând ca fiecare problematică identificată să fie abordată distinct.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content