IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Intalnirea ministrului Alexandru Petrescu cu firma pakistaneza Frontier Works Organization

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 3 mai 2017: Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a avut, astăzi, o întrevedere cu delegația companiei pakistaneze Frontier Works Organization condusă de General Locotenent Muhammad Afzal, director general, interesată de oportunitățile de colaborare bilaterală cu mediul de business românesc.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care, delegația pakistaneză se află în România pentru cunoașterea ofertei de export a României în vederea identificării potențialilor parteneri pentru programele de achiziții și investiții pe care le derulează în Republica Islamică Pakistan.

Ministrul Petrescu a apreciat prezentarea portofoliului de activități și parteneri internaționali ai companiei Frontier Works Organization, precizând că “suntem foarte interesați să aducem în România cât mai mulți investitori valoroși, cu expertiză extinsă în domenii de interes comun, care să deruleze parteneriate benefice ambelor comunități de business. Acest Guvern este un partener al mediului de afaceri care prin măsurile adoptate dorește asigurarea unui cadru de business prietenos, astfel încât fiecare investitor care aduce bani în România să poată transmite mai departe povestea sa de succes.”

În cadrul întrevederii a fost evidenţiată dorinţa celor două părţi de a intensifica dialogul bilateral şi de a identifica modalităţi de stimulare a cooperării şi schimburilor economice bilaterale, care au atins nivelul de 92,05 milioane dolari în anul 2016, în creștere cu 113% față de anul 2015.

A fost evidenţiată importanţa valorificării complementarităţii celor două economii şi identificarea unor mecanisme eficiente de colaborare între mediile de afaceri din România şi Republica Islamică Pakistan, în sectoare precum: echipament energetic și electro – mecanic, echipamente pentru dezvoltarea infrastructurii, material rulant, inclusiv vagoane, mașini – unelte, fabrici de ciment și echipamente conexe, utilaje și echipamente miniere.

* * * * *

La întâlnire au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și ai mediului de afaceri autohton.

Frontier Works Organization este o structură a Ministerului Apărării din Republica Islamică Pakistan, care se autofinanțează și derulează proiecte majore de infrastructură critică.

Biroul de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content