IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Vizita ministrului Alexandru Petrescu la studiourile de productie Electronic Arts Romania

COMUNICAT DE PRESĂ

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a vizitat, astăzi, studiourile de producție Electronic Arts (EA) din România, unul dintre cele mai inovative spații de lucru de la noi din țară unde a avut o întâlnire cu reprezentanții „Romanian Game Developers Association” singura asociație ce reunește în cadrul său principalele companii dezvoltatoare de jocuri video din România.

Domeniul industriilor creative, inclusiv sectorul de dezvoltare a jocurilor video – din România îmbină creativitatea cu tehnologia de vârf și personalul de înaltă calificare. Acest sector are o ascensiune puternică în ultimii ani și beneficiază de sprijin guvernamental prin măsuri active cum este scutirea de la plata impozitului pe venit pentru programatorii IT. Potențialul de dezvoltare a acestui sector poate fi și mai bine valorificat atât prin extinderea facilităților oferite și pentru alte categorii de profesioniști din domeniu cât și prin programe de stimulare dedicate acestei activități, unul dintre acestea fiind chiar Programul Start-up Nation care acordă un punctaj foarte bun activităților de programare IT și industriilor creative“, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.

S-a convenit continuarea discuțiilor în cadrul unor grupuri de lucru pentru dezvoltarea unor programe educaționale la nivel de facultate și liceu destinate pregătirii specialiștilor (programatori, graficieni, designeri, etc) în industria jocurilor video precum și pentru promovarea unor măsuri ce pot stimula investițiile și antreprenoriatul în acest sector.

Industria IT dezvoltatoare de jocuri video din România înglobează peste 60 de companii care au peste 6000 de angajați și o cifră de afaceri de aproximativ 130 milioane de euro în anul 2015. La nivel global, vânzările din domeniul jocurilor video au însumat, în 2016, peste 101 miliarde de dolari, de 3 ori mai mult decât industria filmului.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content