IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Intalnirea ministrului Alexandru Petrescu cu reprezentantii HORA

COMUNICAT DE PRESĂ

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România, HORA, au avut, astăzi, în cadrul parteneriatului “Lucrăm cu mediul de afaceri, nu pentru mediul de afaceri”, o întrevedere în care au abordat necesitatea uniformizării, la nivelul administrațiilor locale din întreaga țară, a procedurilor de eliberare a autorizațiilor de funcționare în domeniul alimentației publice.

La nivelul Ministerului pentru Mediul de Afaceri ne preocupă tot ce înseamnă activitate economică și vrem să fim un integrator al măsurilor destinate debirocratizării, eficientizării și fluidizării activității comunității de business. Trebuie să gândim împreună un fundament de unde să plecăm în construirea unui cadru atractiv, echilibrat, uniform și fără paralelisme legislative, care să reglementeze activitatea din domeniul HORECA, în strânsă corelare cu creșterea gradului de siguranță în toate unitățile de alimentație publică“, a declarat ministrul Alexandru Petrescu. 

În cadrul discuțiilor, centrate pe procedurile de eliberare a autorizațiilor de către autoritățile locale, care nu sunt unitare pe tot teritoriul țării, creând competiție neloială în rândul agenților economici, s-a decis constituirea unui Grup de lucru compus din reprezentanți ai operatorilor din industria HORECA și ai instituțiilor cu atribuții de autorizare/avizare în domeniu, care să identifice diferențele procedurale și să propună soluții de eliminare a acestora.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content