IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Intalnirea ministrului Alexandru Petrescu cu guvernatorul Regiunii Autonome Guangxi Zhuang din Republica Populară Chineza, Chen Wu

COMUNICAT DE PRESA

București, 8 mai 2017: Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a primit, astăzi, vizita delegației de oficiali de rang înalt din cadrul administrației Regiunii Autonome Guangxi Zhuang din Republica Populară Chineză, condusă de către guvernatorul Chen Wu.

Ministrul Petrescu și-a manifestat dorința unei abordări pragmatice și orientate către business în dialogul dintre cele două părți, în vederea atingerii unor obiective concrete: “ca ministru pentru mediul de afaceri mă interesează identificarea modalităților de echilibrare a schimburilor comerciale bilaterale și o mai bună selecție a oportunităților de afaceri în România pentru investitorii chinezi, astfel încât să avem discuții aplicate pe colaborarea între comunitățile de business din regiune si țară și cât mai multe planuri materializate. Unele firme chineze sunt deja prezente în România și am vrea să vorbim despre o mai bună dinamică a lor în mediul de afaceri românesc.” a subliniat ministrul Petrescu.

Guvernatorul Chen Wu a prezentat succint regiunea Guangxi, cu accent pe sectoarele economice principale și avantajele ce derivă din poziționarea sa geografică în sudul Chinei, exprimând intenția de a identifica, împreună cu partea română, proiecte și oportunități de cooperare bilaterală în diverse domenii de activitate.

Ministrul Petrescu a propus pregătirea, de către partea română, a unui „road-map” al colaborării la nivel tehnic cu administrația regiunii Guangxi, precum și a unui calendar de acțiuni necesare pentru atingerea obiectivelor propuse în relația bilaterală, asigurând partea chineză că va monitoriza îndeaproape desfășurarea acestui parcurs de colaborare.

Informații de fond:

Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang se află în partea sudică a Republicii Populare Chineze, are o suprafață comparabilă cu cea a României (locul IX între regiunile chineze) și o populație de cca. 55 milioane locuitori (locul XI în China). Principalele industrii ale regiunii sunt: alimentară, constructoare de mașini, auto, electronică, petrochimică și siderurgică. Regiunea dispune de o rețea de 5.000 km de cale ferată din care 1.100 km de mare viteză, peste 4.000 km de autostradă, porturi martime și aeroporturi internaționale moderne.

Vizita în România a delegației chineze se realizează la invitația Președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, județ care a stabilit relații de înfrățire cu Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content