IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Intalnirea ministrului Alexandru Petrescu cu presedintele Consiliului Reprezentantilor din Republica Irak

COMUNICAT DE PRESĂ

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și E.S. Saleem Abdullah Al-Jubouri, președinte al Consiliului Reprezentanților din Republica Irak au abordat, astăzi, în cadrul unei întrevederi, necesitatea intensificării pragmatice și orientată spre business, a colaborării economice, comerciale și investiționale bilaterale.

Volumul schimburilor comerciale bilaterale, de aproximativ 132 milioane USD, demonstrează că potențialul mediilor de business irakian și român poate fi mult ridicat. Îmi doresc să avem un dialog aplicat, să punem la punct o agendă de proiecte concrete, un parcurs al colaborării clar, tehnic, pe care să putem construi împreună, astfel încât oamenilor de afaceri interesați să le asigurăm o experiență investițională plăcută, atât în România cât și în Irak“, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.

E.S. Saleem Abdullah Al-Jubouri  a menționat, în cadrul întrevederii, inițiativele legislative derulate de guvernul irakian pentru asigurarea unui cadru de business sigur și flexibil, care să deschidă celor două comunități de business noi oportunități de investiții.

Ministrul Petrescu a apreciat, cu această ocazie oportunitatea continuării și aprofundării pragmatice și aplicate, în cadrul lucrărilor Comisiei Mixte româno-irakiene de cooperare economică, comercială și tehnică a fiecărei idei de colaborare în parte.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content