IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Intalnirea ministrului Alexandru Petrescu cu reprezentantii Agentiei pentru Investitii din Austria

COMUNICAT DE PRESĂ

Viena, 9 mai 2017: Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a avut, astăzi, o întâlnire cu reprezentanții conducerii Agenției pentru Investiții din Austria (Austrian Business Agency), în cadrul vizitei oficiale a delegației Guvernului României la Viena, condusă de Prim-Ministrul României,  Sorin Grindeanu.

Discuțiile s-au axat pe prezentarea programelor derulate de instituția austriacă în domeniul susținerii start-up-urilor, dar și a internaționalizării companiilor, două direcții pe care și Guvernul României le urmărește cu prioritate prin măsurile pe care le întreprinde,  programele austriece fiind un model de bune practici în domeniu. 

S-a agreat, astfel, oportunitatea colaborării între agenția austriacă și Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în cadrul programului „Advantage Austria”, dedicat organizării unor campanii de atragere și susținere a firmelor de pe diverse piețe în scopul internaționalizării acestora  pe piețe vorbitoare de limba germană.

Având în vedere că în România există un filon puternic german în mediul de business, fiind foarte dezvolt mai ales în partea de Nord-Vest a țării, Austria poate să reprezinte o poartă de pătrundere a companiilor romanești pe piața extinsă a vorbitorilor de limba germană. În acest sens, am convenit organizarea la noi în țară, în parteneriat cu Austrian Business Agency, sub egida programului „Advantage Austria” a unor evenimente care să faciliteze internaționalizarea companiilor românești pe piețe vorbitoare de limba germană.

O astfel de campanie reprezintă o modalitate excelentă prin care firmele românești pot afla detalii și pot fi consiliate privind modalitatea și oportunitățile de a  pătrunde nu doar pe piața austriacă, ci pe întreaga piață vorbitoare de limba germană”, a declarat Alexandru Petrescu.

În cadrul discuțiilor, au fost prezentate și alte programe derulate de partea austriacă, ce pot fi adaptate și implementate în România, pentru sprijinirea mediului de afaceri. Dintre acestea, menționăm “Global Incubator Network” – program dedicat atragerii de start-up-uri  de pe alte piețe, care înglobează un grad ridicat de tehnologie  în incubatoarele înființate special de Guvernul austriac  pentru acest scop, precum și  programul „StartUp Package” program operaționalizat din acest an, care cuprinde  o serie de măsuri și facilități fiscale pentru susținerea activității acestora.

Informații de background :

Austria este în prezent unul dintre cei mai importanți investitori străini din țara noastră și se plasează, în mod constant, între primii 10 parteneri comerciali ai României.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content