IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Viena – participarea ministrului Alexandru Petrescu la masa rotunda pe teme economice

INFORMARE DE PRESĂ

Viena, 9 mai 2017: Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat,  a participat alături de Prim-Ministrul României, Sorin Grindeanu,  la masa rotundă  româno-austriacă, organizată de Camera Economică a Austriei — WKÖ, în marja vizitei oficiale a delegației guvernamentale la Viena.

În  continuarea prezentării șefului executivului  a cadrului de business românesc și a măsurilor și priorităților Guvernului în domeniul mediului de afaceri, ministrul Petrescu a purtat, împreună cu ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall și ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu un dialog aplicat cu cei mai importanți jucători austrieci, prezenți pe piața românească și care doresc să-și consolideze și dezvolte  activitatea și amprenta investițională în România.

Fac parte dintr-o echipă guvernamentală orientată spre  business, care și-a propus să răspundă susținut nevoilor de predictibilitate, coerență  și armonizare  a cadrului de reglementare a mediului de afaceri. Prezența semnificativă a  companiilor austriece  în România,  în diverse sectoare (energetic, financiar-bancar, asigurări, construcții) demonstrează consistența parteneriatului de business româno-austriac, ce se traduce,  pe de o parte, printr-o ofertă investițională atractivă a pieței românești (cadru fiscal prietenos, resurse umane calificate), iar pe de altă parte, printr-un angajament și o implicare fermă a companiilor austriece în dezvoltarea de activități în România. Ne dorim multiplicarea poveștilor de succes  ale colaborării de business româno-austriece și în alte sectoare cu valoare adăugată mare, Guvernul României oferind tot suportul materializării acestui deziderat“, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.

******

În prezent, Austria ocupă locul 2 în clasamentul pe ţări de origine a investiţiilor în societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social. Conform Oficiului National al Registrului Comertului, la 28 februarie 2017 numărul societăţilor româneşti cu capital austriac s-a ridicat la 7.221 cu capital total investit (investiţii directe) de 4,922 miliarde EUR (pondere 11,65%).

La sfârşitul anului 2016 schimburile comerciale româno-austriece au fost de 3,76 miliarde euro, din care exporturile au reprezentat 1,36 miliarde de euro (locul 12, pondere 2,37% din total), iar importurile 2,40 miliarde de euro (locul 9, pondere 3,57%).

La întâlnirea de astăzi, printre companiile prezente se numără: OMV, UNIQA, ERSTE Bank, Raiffeisein Bank, Grupul Kapsch, Addiko Bank, Strabag, PORR Construct.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content