IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Discutii intre ministrul Alexandru Petrescu si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est pe tema colaborarii pentru sustinerea mediului de business

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 10 mai 2017: Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a avut, astăzi, o întrevedere cu reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est pe tema colaborării în proiectele de susținere a comunității regionale de business.

Discuțiile s-au concentrat pe portofoliul de activități derulate de Agenție la nivel regional și posibilitatea interconectării acestora cu strategiile ministerului de promovare a ofertei investiționale românești.

Complementaritatea acțiunilor Ministerului pentru Mediul de Afaceri și ale Agenției pentru Dezvoltare Regională, în ceea ce privește sprijinul acordat dezvoltării afacerilor, deși se desfășoară la niveluri diferite, regional/național, trebuie transpusă într-o relație aplicată de colaborare, care are un potențial uriaș de valorificare, încă neutilizat. Discriminarea pozitivă a regiunii dumneavoastră: o ofertă investițională remarcabilă și o forță de muncă înalt calificată, căreia i se poate aplica principiul mobilității în interiorul regiunii, este o șansă oferită, prin acest parteneriat, mediului de afaceri local de a depăși granițele regionale, echilibrând, astfel, nivelul investițiilor prin translatarea lor la nivel național, internațional“, a precizat ministrul Petrescu.

Cu această ocazie, au fost trecute în revistă idei de colaborare în ceea ce privește aplicarea unei strategii de specializare inteligentă, pentru dezvoltarea unor sectoare economice prioritare, dezvoltarea unor ecosisteme antreprenoriale, care să ducă la creșterea de start-up-uri inovative și competitive, creșterea gradului de atragere de investiții private în regiunea de Nord-Est, extinderea operațiunilor de internaționalizare a companiilor locale.

Discuțiile începute astăzi vor continua într-un cadru lărgit, la care vor participa și reprezentanții Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională, pentru a definitiva cea mai bună formulă de colaborare în derularea programelor comune de susținere a mediului de afaceri.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content