IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Participarea secretarului de stat Sterica Fudulea la reuniunea OCEMN

COMUNICAT DE PRESĂ

Sterică Fudulea, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a reprezentat, astăzi, România la Reuninea miniștrilor economiei din țările OCEMN, eveniment desfăşurat sub preşedinţia Turciei, la Istanbul.

O atenție deosebită a fost acordată, în cadrul discuțiilor, dezvoltărilor comerciale înregistrate în zona OCEMN, inclusiv sub raportul provocărilor cu care se confruntă statele din regiune în contextul globalizării.

Demnitarul român a reiterat implicarea activă a României ca partener strategic în cadrul organizației, accentuând evoluțiile în domeniul economic și comercial, unul dintre cei mai importanți piloni ai OCEMN: ” ca membru fondator al alianței susținem constant dezvoltarea şi consolidarea Parteneriatului UE-OCEMN, poziția României, la granița estică a UE şi NATO, aducând beneficii tuturor partenerilor noștri din organizație”, a precizat secretarul de stat Fudulea.

Reuniunea a constitut un bun prilej pentru identificarea unor proiecte concrete care să faciliteze dinamizarea schimburilor comerciale şi pentru crearea unui cadru instituțional care să permită abordarea coordonată a situației comerciale regionale, ocazie cu care a fost adoptată Declarația comună a miniștrilor economiei din țările membre OCEMN.

În marja lucrărilor reuniunii, secretarul de stat Sterică Fudulea a avut o întrevedere cu ministrul turc al economiei, Nihat Zeybekci, în care temele principale de discuție s-au referit la colaborarea economică bilaterală și perspectivele substanțializării acesteia.

* * * *

OCEMN acoperă o arie geografică ce cuprinde teritoriile statelor care au litoral la Marea Neagră, ţări din Balcani şi din Caucaz; cu o suprafaţă de aproape 20 de milioane de kilometri pătraţi, se întinde pe două continente;

OCEMN reprezintă o regiune de aproximativ 350 de milioane locuitori, cu fluxuri comerciale anuale de peste 300 miliarde USD;

La finalul anului 2016, comerţul României cu ţările membre OCEMN a fost de 16,7 miliarde Euro, exportul românesc de 7,5 miliarde Euro, iar importul de 9,2 miliarde Euro.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content