IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Intalnire ministrul Alexandru Petrescu – reprezentanti ai companiei Asti Automation

INFORMARE DE PRESĂ

București, 12 mai 2017: Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat,  a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții companiei Asti Automation, un actor important pe piața formării profesionale în domeniul automatizării și electronicii și una dintre companiile care participă frecvent la târgurile și misiunile economice organizate de minister.

Discuțiile s-au concentrat pe posibilitățile și oportunitățile oferite de programele guvernamentale  gestionate de Minister, dedicate creșterii vizibilității companiilor furnizoare de tehnologii moderne și valorificarea ofertei pentru export a acestora.

In context, ministrul Petrescu a afirmat: “In cadrul fiecărei vizite oficiale pe care o am în afara țării în calitate de demnitar al statului român, componenta economică și dezvoltarea relațiilor comerciale primează pe agenda mea de lucru. Există posibilități imense și teren fertil pentru a câștiga piețe din diferite zone ale lumii, mai ales în domeniul IT, de aceea programele ministerului pe care îl coordonez trebuie să vină mai aplicat în sprijinul accesării acestor piețe de către firmele românesti. În acest sens, îmi propun  ca în vizitele mele oficiale viitoare, bineînțeles acolo unde se pretează astfel de acțiuni, să invit reprezentanți ai firmelor românești să mi se alăture demersului de a crește prezența acestora pe piețe terțe.

Totodată, au fost aduse în discuție aspecte referitoare la realizarea unor programe de pregătire postuniversitară, colaborări cu universități și centre de training din străinătate, dotări de laboratoare precum și valorificarea mai bună a potențialului uman prin oferte comune a mediului de afaceri si cel universitar, în concordanță cu evoluția tehnologică.

În acest cadru, a fost menționată importanța acordurilor bilaterale în domeniul educației și cercetării cu diferiți parteneri comerciali tradiționali ai României.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content