IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Discutii ministrul Alexandru Petrescu- reprezentanti ai industriei cinematografice

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucuresti, 15 mai 2017: Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a avut, astazi, o intalnire cu producatorul de filme Raffaela de Laurentiis si Vlad Paunescu, reprezentant al casei de filme Castel Film Studios.

Potentialul urias al industriilor creative, al cinematografiei, in special, ofera posibilitati de multiplicare a investitiilor in economie, promovand Romania in randul preferintelor producatorilor de top din lumea cinematografiei internationale. Realizarea unui film este o activitate de anvergura, care presupune implicarea si a altor industrii conexe, cum ar fi industria HORECA, turism, design vestimentar si totodata contribuie la promovarea scolii cinematografice autohtone. De aceea, Guvernul Romaniei este angrenat intr-un proces de sustinere a acestor industrii, ministerul pe care-l coordonez lucrand, in prezent, alaturi de reprezentanti ai Ministerului Culturii, la un memorandum si o schema de ajutor de stat privind acordarea de facilitati pentru sustinerea industriei cinematografice. Aceste masuri, practicate si in alte state din UE cu care suntem in directa competitie (Polonia, Ungaria, Cehia), vor creste atractivitatea Romaniei pentru marile case de productie care prospecteaza piata Europei Centrale si de Est.”, a declarat ministrul Petrescu.

Pe parcursul discutiilor, invitatii au apreciat profesionalismul actorilor romani, buni vorbitori de limba engleza si cu talent recunoscut international, exprimandu-si intentia de a dezvolta cat mai multe productii de film in Romania.

Informatii de background:

In perioada 2009-2014, valoarea adaugata bruta realizata de sectoarele culturale si creative din Romania au avut un trend pozitiv cu o crestere majora a contributiei in PIB de la 2% in 2009 la aproximativ 7% in 2014, comparabil sectorului de constructii, care reprezinta in mod traditional un contributor semnificativ in PIB-ul Romaniei.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content