IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Consultari ministrul Alexandru Petrescu – membri ai Confederatiei Sindicale Nationale Meridian

COMUNICAT DE PRESĂ

Consultari ministrul Alexandru Petrescu – membri ai Confederatiei Sindicale Nationale Meridian

București, 17 mai 2017: Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a răspuns, astăzi, invitației președintelui Confederației Sindicale Naționale Meridian, Ion Popescu, de a participa la sesiunea de consultări inițiată de organizație pe tema măsurilor guvernamentale de susținere a mediului de afaceri, aflate în responsabilitatea ministerului.

Consultarea cu sindicatele, patronatele, cu mediul de afaceri, in general, este o prioritate pentru mandatul meu, intrucat toate initiativele ce rezulta din ministerul pe care il coordonez sunt puternic amprentate de acest dialog.” a precizat ministrul Petrescu.

In intalnire au fost abordate subiecte referitoare la masuri de susținere a mediului de afaceri, necesitatea armonizării, actualizării și uniformizării reglementărilor legislative care să asigure un cadru de business competitiv și predictibil, precum și la proiectele ministerului destinate sprijinirii antreprenoriatului, o atenție deosebită acordându-se proiectului Legii prevenției care va fi adoptată în ședința de Guvern de săptămâna aceasta, programului Start-Up Nation si programului de sprijinire a internaționalizării firmelor romanesti.

În legătură cu acest ultim subiect, al internationalizarii, ministrul Petrescu a precizat că” îmi doresc o schimbare de paradigmă in ceea ce priveste sistemul de raportare la investitiile facute de companii. Evaluam tot timpul ca factor pozitiv cresterea volumului de investitii straine in Romania, dar nu acordam suficienta atentie volumului de investitii pe care firmele romanesti le fac in alte tari, pentru ca acesta din urma este, de fapt, un indicator esential al sanatatii si stabilitatii financiare ale companiilor romanesti. “

Discuțiile începute astăzi, reprezinta un prim pas pentru un dialog continu si sustinut, beneficiul acestor intalniri fiind reflectat in imbunatatirea masurilor pentru sustinerea mediului de afaceri.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content