IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Lucrarile Comitetului consultativ pentru dezvoltarea IMM-urilor

COMUNICAT DE PRESĂ

Sterică Fudulea, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a participat astăzi la lucrările Comitetului consultativ pentru dezvoltarea IMM-urilor.

Pe agenda întâlnirii s-a aflat discutarea draftului de lucru al Programului de susținere a internaționalizării operatorilor economici români, program cu finanțare de la bugetul de stat, inițiat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, un nou instrument de promovare individuală a întreprinderilor mici și mijlocii.

În acest cadru, au fost prezentate noutățile și avantajele programului, principalele etape, criteriile de participare la târgurile și misiunile economice incluse în acest program, tipurile de cheltuieli eligibile.

Pentru acest program am avut în vedere, în primul rând, debirocratizarea modalităților de accesare, astfel încât să fie puține documente ale solicitantului, simplu de depus și simplu de evaluat, cu termene precise, pentru a asigura astfel predictibilitatea și rapiditatea întregului proces,” a apreciat secretarul de stat Sterică Fudulea.

Totodată, oficialul MMACA a răspuns la întrebările participanților, oferind clarificări și precizări legate de modalitățile de implementare a programului.

Participanții la discuții au apreciat inițiativa MMACA și și-au exprimat speranța implementării cât mai rapide și de succes a acesteia. La finalul întâlnirii s-a stabilit ca toate observațiile participanților să fie trimise echipei care se ocupă de acest proiect, urmand să fie integrate în forma finală care va fi postată în curând în dezbatere publică.

La întâlnire au participat reprezentanți ai organizațiilor patronale, ai asociațiilor producătorilor din diverse ramuri, ai Consiliului Concurenței, Ministerului Finanțelor Publice, Camerei de Comerț și Industrie a României.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content