IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Calsonic Kansei Japonia demarează în anul 2018 noi investiții în România

COMUNICAT DE PRESĂ

Calsonic Kansei Japonia demarează în anul 2018 noi investiții în România

București, 29 mai 2017: Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și  Antreprenoriat, a discutat, astăzi, cu reprezentanții companiei Calsonic Kansei Japonia planurile de extindere  ale acesteia în țara noastră care vizează, atât construirea unei noi unități de producție de componente auto, cât și transferarea unor capacități de producție din Asia în România. 

Mă bucură să văd că unul dintre cei mai importanți jucători din industria de componente auto la nivel global consideră România cea mai potrivită destinație pentru extinderea afacerilor, beneficiind atât de cadrul fiscal avantajos cât și de potențialul resursei umane specializate. Sectorul automotive din țara noastră cunoaște o creștere semnificativă, intenția companiei Calsonic Kansei fiind o reconfirmare a direcției bune pe care acest domeniu industrial o are în România. Industria automotive este sectorul ce acoperă cea mai mare pondere a exportului românesc cu o contribuție de 10% la PIB-ul național. Perspectivele de creștere sunt certe și ca ministru pentru mediul de afaceri urmăresc să facilitez multiplicarea investițiilor prin creșterea amprentei investiționale a actualelor companii ce activează în această zonă cât și prin atragerea de noi investitori în acest sector performant“, a declarat Alexandru Petrescu

Investiția de tip greenfield demarată de Calsonic Kansei presupune construcția unei noi fabrici de componente electronice pentru industria auto. Aceasta va fi demarată în 2018, urmând a începe producția de serie  în 2020, generând până la 370 de noi locuri de muncă. Noua capacitate de producție va fi construită în vecinătatea celei existente în Ploiești, investiție demarată de companie în 2006, și care în prezent are 630 de angajați. Calsonic Kansei produce în România Radiatoare pentru sisteme de răcire, intercoolere, încălzitoare și sisteme de aer condiționat. 

Calsonic Kansei este unul dintre cei mai importanți furnizori de componente pentru industria auto la nivel mondial (Alianta Renault-Nissan, Audi, Volkswagen, Daimler, Peugeot, Mitsubishi, Subaru, Mazda, ș.a.). Compania are peste 80 de fabrici de producție în care se realizează sisteme electronice, componente de interior, sisteme de admisie-evacuare și sisteme termice pentru automobile.

Biroul de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content