IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Intalnirea ministrului Alexandru Petrescu cu ambasadorul Danemarcei la Bucuresti

COMUNICAT DE PRESĂ

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și  Antreprenoriat, a avut, astăzi, o întrevedere cu E.S. Karsten Vagn Nielsen, ambasadorul Regatului Danemarcei în România.

Un punct central al discuțiilor a fost reprezentat de continuarea dialogului și cooperării dintre cele două țări în cadrul Uniunii Europene, dar și al altor organizații internaționale, Danemarca fiind responsabilă de organizarea reuniunii ministeriale a OECD de la Paris, din 7-8 iunie 2017.

  
“România îndeplinește  criteriile tehnice și economice pentru a deveni membru deplin al OECD, lucru certificat și de mesajele de susținere venite de la nivelul conducerii executive a organizației. Suntem, așadar, foarte aproape de  atingerea acestui obiectiv extrem de important pentru țara noastră și avem nevoie  în acest moment și de sprijinul politic pe care Danemarca îl poate oferi alături de alte puteri economice ale lumii. Obținerea statutului de membru deplin al OECD ar fi nu doar o recunoaștere a progreselor economice și sociale pe care România le-a făcut în ultima perioadă, ci va aduce și mai multă stabilitate economică în Europa de Sud-Est prin creșterea încrederii în rândul investitorilor“, a declarat Alexandru Petrescu.

În cadrul întâlnirii au fost abordate și modalitățile de îmbunătățire a nivelului schimburilor comerciale bilaterale precum și de creștere a amprentei investiționale a companiilor daneze în țara noastră, prin organizarea, în viitorul apropiat, a unor evenimente dedicate mediului de afaceri din Danemarca. În acest sens, mai multe companii daneze și-au anunțat participarea la Forumul economic dedicat companiilor scandinave ce va avea loc la București în perioada 10 – 12 iunie a.c. 

Danemarca ocupă locul 23 în topul investitorilor străini din România, în septembrie 2016, valoarea totală a schimburilor comerciale dintre cele două țări a fost de 379,54 milioane de euro. România și Danemarca aniversează în acest an 100 de ani de relații diplomatice.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content