IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Companiile japoneze doresc să se implice în proiecte de anvergură din România

COMUNICAT DE PRESĂ

Companiile japoneze doresc să se implice în proiecte de anvergură din România

 

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a avut, astăzi, o întâlnire cu reprezentanții JETRO – Organizația Japoneză pentru Comerț Exterior, în cadrul căreia au fost discutate intențiile companiilor japoneze de implicare în dezvoltarea unor mari proiecte de infrastructură precum și oportunități comerciale pentru impulsionarea și dezvoltarea relațiilor economice dintre România și Japonia.

Experiența acumulată  de companiile japoneze  pe piețele internaționale poate avea o contribuție semnificativă la îmbunătățirea cadrului general de business din țara noastră. În colaborare cu celelalte ministere și agenții,  venim în întâmpinarea acelor companii japoneze care doresc să-și extindă amprenta investițională în țara noastră, cu un ghid care să cuprindă informații complete oferit de instituțiile statului cu atribuții în dezvoltarea și contractarea de lucrări și proiecte de anvergură. Apreciem ajutorul oferit de Jetro atât companiilor nipone care doresc să investească în România, cât și cel oferit companiilor românești care vor să pătrundă pe piața japoneză, venind astfel în completarea programelor de internaționalizare desfășurate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat”, a declarat Alexandru Petrescu.

În cadrul întâlnirii a fost stabilită organizarea unor forumuri economice destinate facilitării colaborării dintre companiile din cele două țări, prezentării avantajelor pe care România le oferă investitorilor japonezi, precum și posibilităților de business pe piața japoneză pentru companiile române. Există deja un număr de companii românești prezente pe piața niponă, active în domeniul IT.

* * * * *

JETRO este o organizație guvernamentală japoneză înființată în anul 1958, care are ca obiect de activitate promovarea comerțului și investițiilor reciproce dintre Japonia și restul lumii.

Principalii investitori japonezi din România sunt Nomura Securities (industria de anvelope), Calsonic Kansei (componente auto), Sumitomo Electric Wiring System (componente electrice auto),Yazaki Corporation (componente auto), Takata (auto, centuri de siguranţă), Koyo Seiko (rulmenți).

Schimburile comerciale între România și Japonia au totalizat 607,98 milioane USD în anul 2016 (în creștere cu 8,78% față de anul precedent), din care export românesc 239,19 milioane USD (creștere cu 2,29%) și import 368,79 milioane USD (creștere cu 13,44%).

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content