IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Participare la Expoziția pentru Comerț și Investiții de la Ningbo

INFORMARE DE PRESĂ

București, 12 iunie 2017: Sterică Fudulea, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a participat, în perioada 7-10 iunie 2017, la Expoziția pentru Comerț și Investiții de la Ningbo în format 16+1, eveniment organizat la Ningbo, provincia Zhejiang, China.

În marja vizitei, demnitarul român a avut o serie de întâlniri cu oficiali ai provinciei Zhejiang şi cu Fu Ziying, ministrul adjunct al comerțului din R.P. Chineză.

Întâlnirea cu ministrul adjunct al comerțului din R.P. Chineză a avut pe agendă subiecte referitoare la modalitățile de întărire a relaţiilor comerciale dintre România şi China, intensificarea investiţiilor chineze în ţara noastră, dar şi creșterea exporturilor de produse româneşti pe piaţa din China.

În cadrul inițiativei privind dezvoltarea zonei economice “Drumul mătăsii” ne propunem identificarea proiectelor de anvergură mai mare sau mai mică, de interes comun, care să contribuie la dezvoltarea cooperării bilaterale. Provincia Zhejiang are cele mai mari investiții în străinătate iar noi încurajăm și sprijinim, prin departamentul InvestRomania, atragerea de proiecte de investiții din această regiunea declarat Sterică Fudulea, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Totodată, oficialul român a vizitat Expoziția cu produse din țările Europei Centrale și de Est, unde expun 25 companii româneşti.

Informaţii de background

In anul 2016, volumul total al schimburilor bilaterale a înregistrat o creștere semnificativă (18,79%) atingând valoarea de 4,5 miliarde USD, exportul României către China crescând cu 17.38 %, la valoarea de 682.5 milioane USD.

Principalele produse importate din R. P. Chineză sunt: aparate de telefon şi piese de schimb, echipamente pentru telecomunicaţii, maşini şi utilaje, produse metalurgice şi articole din metale, produse chimice organice, articole textile şi îmbrăcăminte, etc.

Principalele produse româneşti exportate pe piaţa chineză: echipament energetic (componente pentru hidrocentrale şi termocentrale), maşini-unelte, echipamente electrice (reţele de bază), rulmenţi, cilindri laminor, piese şi componente auto, anvelope auto, etc.

Dintre produsele româneşti cu potenţial de export pe piaţa chineză putem enumera: echipamente şi utilaje energetice, echipamente electrice de bază şi pentru reţele electrice, componente auto, utilaj minier, material rulant, maşini unelte la temă, echipamente pentru metalurgie, etc.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content