IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Protocol de colaborare intre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si Agentiile de Dezvoltare Regionala

INFORMARE DE PRESĂ

București, 12 iunie 2017: Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat s-a întâlnit astăzi cu astăzi cu reprezentanții conducerilor agențiilor de dezvoltare regională din România.

Principalul subiect abordat s-a referit la posibilitatea întreprinderii unor acțiuni concrete,

complementare de colaborare, în contextul în care Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a inițiat demersul de transformare a oficiilor teritoriale pentru întreprinderi mici și mijlocii și cooperație în agenții precum și adăugarea unor atribuții care vizează atragerea investițiilor străine.

Este important să radiografiem oportunitățile locale și să prezentăm antreprenorilor un pachet complet care să conțină, pe lângă informațiile legate de cadrul legislativ, de business din România și elemente care țin de componenta locală: parcuri industriale sau alte facilități oferite investitorilor. Regiunile sunt diferite, atât ca nevoi, cât și ca opotunități. Este important să gândim un tip de comunicare de convergență, să găsim modalități concrete – spre exemplu un dialog direct cu reprezentanții economici din cadrul rețelei externe, pentru identificarea de noi piețe și oportunități în străinătate. Pe de altă parte, calificarea forței de muncă, mobilitatea fortei de munca, unde Guvernul a adoptat deja, masuri prin Programul „Prima chirie” sunt inițiative care vin în întâmpinarea nevoilor comunității de business și trebuie să fie cunoscute de către potențialii investitori a spus ministrul Alexandru Petrescu.

În context, ministrul Petrescu a menționat programele ministerului dedicate internaționalizării firmelor și promovarea produselor românești la export și a discutat despre programul StartUp, a cărui aplicație va deveni activă în această săptămână.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content