IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Precizari masuri HG 301-2012

COMUNICAT DE PRESĂ

Actul normativ HG nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor este,  de fapt, un act din anul 2012, al carui termen de aplicare a fost prorogat in fiecare an, deci nu reprezinta o masura noua pe care o propune Guvernul actual.

Mai mult,  urmare a consultarilor extinse pe care le are cu reprezentantii mediului de afaceri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, a supus atentiei Ministerului Afacerilor Interne, titularul normelor, aceasta problematica, precum si  faptul ca acest act poate impacta negativ mediul de afaceri. Acest aspect a fost, de altfel, discutat, inclusiv in cadrul Coalitiei de Dezvoltare a Romaniei si al Comitetului Economic Social (CES).

Reprezentantii Ministerului de Interne au raspuns pozitiv aspectelor ridicate de ministrul Petrescu, si vor identifica solutii de prorogare a termenului si in acest an, ulterior, pe perioada de suspendare, urmând să se găsească soluții de modificare a normelor de aplicare, astfel incat aceste obligatii sa nu impacteze negativ mediul de afaceri.

Propunerea Ministerului pentru Mediu de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a fost ca aceste norme sa fie aplicabile numai unei anumite categorii de IMM-uri a caror activitate necesita efectuarea unui astfel de audit si nu tuturor IMM-urilor asa cum este prevazut in actualul act normativ.

De altfel, chiar astazi au loc discutii pe acest subiect intre experti din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si  reprezentatii ai Ministerului Afacerilor Interne in vederea identificarii celei mai bune solutii.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content