IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Participarea României la summitul de investiții Select USA

COMUNICAT DE PRESĂ

Participarea României la summitul de investiții Select USA

Secretarul de stat Ilan Laufer a reprezentat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat la summitul de investiții Select USA, care s-a desfășurat în perioada 18-20 iunie 2017 în Statele Unite ale Americii.

Prezența delegației române la cel mai important eveniment dedicat promovării investițiilor în SUA reflectă intenția și angajamentul țării noastre de a dezvolta relațiile economice bilaterale, completând demersurile deja întreprinse în ceea ce privește consolidarea și extinderea Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI.

Reprezentarea României la Select USA Investment Summit a avut un impact pozitiv, delegația noastră fiind una dintre cele mai însemnate prezențe.

În marja vizitei de lucru a secretarului de stat Ilan Laufer s-a desfășurat și întâlnirea cu reprezentanții Consiliul de afaceri româno-american de la Washington (AMRO), în vederea angajării unui dialog aprofundat privind sprijinul pe partea română poate să-l ofere, în calitate de țară gazdă a viitoarei misiuni economice “Trade Winds”, din luna octombrie 2017.

Salut alegerea României ca țară gazdă a misiunii economice “Trade Winds” 2017, din luna octombrie, eveniment de anvergură și importanță majoră pentru România, în cadrul căruia, împreună cu reprezentanții a 150 de companii americane precum și cu cei ai Ambasadei SUA de la București și ai Departamentului de Comerț al Statelor Unite, dorim crearea resorturilor necesare construirii cât mai multor parteneriate de succes”, a declarat Ilan LAUFER, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

La eveniment au fost reprezentate circa 20 de companii și asociații de afaceri din România, printre care enumerăm: Aerocontrol UAV, Alexandrion Group Romania, Christian Tour, Elsaco Electronic, Finange, Formin, Goldex Industry, Maritime Ports Administration Constanta, Mira Telecom, Nissa, Revicond, Romanian Business Union, Sandline, Sanimed International Impex, Seers CRM, Siveco Romania, Unirea Shopping Center, Romanian Business Union.

Informații suplimentare:

Select USA Investment Summit este organizat de către Departamentul de Comerț al Statelor Unite, cu implicarea mai multor agenţii federale americane printre care Departamentul de Stat, Departamentul Apărării, Departamentul Energiei, Departamentul Trezoreriei, Banca de Export – Import a SUA, Administrația Americană pentru Micile Afaceri etc. Summit-ul oferă companiilor din întreaga lume oportunitatea de a se reuni într-un cadru comun și facilitează dezvoltarea economică și creșterea afacerilor. Tema acestui an a fost “Creșteți cu SUA” (“Grow with US”).

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content