IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Discuții secretarul de stat Sterică Fudulea – ministrul de stat al afacerilor externe din Sri Lanka

Comunicat de presă – discuții secretarul de stat Sterică Fudulea – ministrul de stat al afacerilor externe din Sri Lanka

Sterică Fudulea , secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat şi Vasantha Senanayake, ministru de stat al afacerilor externe din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka au convenit, astăzi, necesitatea implementării unor proiecte benefice ambelor economii, cu impact pozitiv asupra dinamicii relațiilor bilaterale și creşterii volumului actual al schimburilor comerciale.

În acest sens, s-a apreciat că există interes reciproc în domenii, precum: modernizarea materialului rulant din Sri Lanka de către companii românești de profil, realizarea de proiecte energetice în Sri Lanka cu tehnologie românească, livrări de echipamente petroliere românești în Sri Lanka, cooperarea comercială în vederea facilitării accesului produselor românești în zona sub-continentului indian prin Sri Lanka, precum și a produselor din Sri Lanka pe piața Uniunii Europene prin România, dar şi promovarea turistică reciprocă.

“Suntem interesați să continuăm aplicat dialogul economic şi comercial în toate domeniile de interes comun şi vă aşteptăm cu proiecte concrete de colaborare pentru a identifica sectoarele în care se poate implica mediul de business românesc”, a declarat secretarul de stat Sterică Fudulea.

Ministrul de stat al afacerilor externe din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka a salutat propunerile părții române și a transmis aprecierea sa pentru sprijinul pe care România l-a acordat țării sale, atât în situații umanitare, cât și în planul relațiilor cu Uniunea Europeană.

Informații de fond:
Schimburile comerciale între România și Sri Lanka au totalizat 12,53 milioane USD în anul 2016, din care 2,54 milioane USD export românesc. Începând din anii ’70 până în 1994, România a fost principalul furnizor de vagoane de călători în Sri Lanka, din care câteva sute se află în exploatare și în prezent.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content