IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Informare presa participare summit Select SUA

INFORMARE DE PRESĂ

București, 4 iulie 2017: Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a avut, ieri, o întâlnire de lucru cu reprezentanții companiilor participante la summitul de investiții Select USA, care s-a desfășurat în luna iunie, în Statele Unite ale Americii.

În acest cadru au fost radiografiate principalele dificultăți întâmpinate de companiile care derulează afaceri în România atunci când doresc să se extindă în SUA și totodată au fost identificate, urmând să fie analizate, posibile soluții pentru acces facil și rapid pe terțe piețe.

Participanții la discuții au apreciat succesul misiunii Select USA, interesul companiilor americane pentru produsele românești și pentru colaborarea cu parteneri din România, mulți dintre aceștia fiind deja în negocieri pentru dezvoltarea afacerii în SUA.

Sunt un susținător al mediul de business, voi fi aproape de investitorii români și străini în dezvoltarea afacerilor lor. România are un potențial imens în unele domenii, spre exemplu industria IT și acum se poate dezvolta ca o piață regională, ca o platformă regională, putem arăta că la un preț competitiv se poate obține produsul cel mai bun din Europa” a afirmat ministrul Ilan Laufer.

Pe de altă parte, în vederea pregătirii viitoarei misiuni economice “Trade Winds”, din luna octombrie 2017 cei prezenți au stabilit domeniile de colaborare, urmând să fie definitivate modalitățile concrete de acțiune în vederea bunei desfășurări a discuțiilor ce vor avea loc între companiile americane și cele din România.

Menționăm că, în luna octombrie 2017, România va fi gazda misiunii economice “Trade Winds 2017”, organizată de către Ambasada SUA de la București și de Departamentul de Comerț al Statelor Unite, la care sunt așteptați să participe reprezentanții a circa 150 de companii americane.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content