IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Comunicat lucrarile forumului Saptamana diplomatiei

COMUNICAT DE PRESĂ

Lucrările forumului Săptămâna diplomației comerciale, ce se desfășoară în perioada 10-14 iulie 2017, au continuat astăzi cu seria întâlnirilor B2B în domeniile: Produse alimentare și produse bio, Vinuri și băuturi alcoolice, Mobilă și prelucrarea lemnului, Construcții și materiale de construcții, Produse din cauciuc, material plastic și termopane, Produse din sticlă și porțelan, Multisectorial, la sediul Confederației Patronale din Industria României –CONPIROM.

Sterică Fudulea, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a moderat discuțiile între reprezentanți ai comunității de business românești și consilierii economici din rețeaua externă a României, care au furnizat informații referitoare la oportunitățile de accedere a companiilor autohtone pe piețele țărilor de reședință, tendințele internaționale în aceste domenii, exemple de bune practici.

Antreprenorii români interesați să dezvolte afaceri în străinătate, în aceste sectoare de activitate, au fost informați cu privire la posibilitățile concrete de investiții oferite de țările în care România are reprezentare economică, zonele în care pot fi derulate investiții și parteneriate comerciale, cadrul juridic și fiscal, dar și caracteristicile geografice, economice, politice ale fiecărui stat de reședință.

În context, secretarul de stat Fudulea a menționat măsurile ministerului destinate susținerii comunității de business pentru accederea pe piețele externe implementate prin Programul de promovare a exportului și Programul de internaționalizare a companiilor românești.

Seria de întâlniri B2B va continua și mâine, pe diverse domenii de interes, la finalul acesteia adoptându-se un set de măsuri care, împreună cu un kit de informații, pus la dispoziția consilierilor economici, îi vor ajuta pe aceștia în activitatea de prospectare a piețelor investiționale și comerciale din țările de reședință și cea de consiliere a investitorilor străini în România.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content