IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Schema de minimis pentru Programul de internaționalizare a companiilor românești, publicată în Monitorul Oficial

COMUNICAT DE PRESĂ

Schema de minimis pentru Programul de internaționalizare a companiilor românești, publicată în Monitorul Oficial

Toate programele destinate IMM-urilor sunt gândite ca un mecanism de susținere a unui ecosistem favorabil dezvoltării start-up-urilor, însă pentru a rezista pe piață și a se dezvolta, orice start-up trebuie să aibă o viziune globală. Nu ne mai putem raporta doar la piețele locale sau regionale. Dacă dorim ca programele noastre să aibă succes, trebuie să ajungem la antreprenori“, a afirmat ministrul Ilan Laufer în deschiderea conferinței Măsuri de sprijinire și promovare a exportului susținute de Guvernul României. Lansarea Programului de susținere a internaționalizării operatorilor economici români, cu finanțare de la bugetul de stat, pentru perioada 2017-2020, organizată, astăzi, de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București.

Conferința, moderată de Sorin Dimitriu, președintele CCIB și susținută de Ilan Laufer, ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, precum şi de Sterică Fudulea, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, co-președinte al Consiliului de Export, s-a adresat mediului de afaceri bucureștean și, în general, firmelor interesate să beneficieze de programele de promovare a exportului susținute financiar de Guvernul României, în conformitate cu Programul de Guvernare 2017-2020.

Suntem onorați să găzduim acest eveniment la sediul nostru istoric, cu atât mai mult cu cât subiectele abordate sunt convergente cu obiectivele noastre strategice, centrate pe susținerea IMM. Camera bucureșteană poate fi, și bucur că începe să devină, partenerul firesc și de cursă lungă al ministerelor economice, precum și interfața acestora cu mediul de afaceri bucureștean. Ne recomandă: tradiția noastră în reprezentarea mediului de afaceri și în colaborarea constructivă cu autoritățile, recunoașterea de care ne bucurăm pe plan internațional și, mai ales, preocupările noastre constante de a sprijini, prin mijloace specifice, eforturile de internaționalizare ale firmelor românești, ca parte a unei strategii complementare celei a Executivului”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) în deschiderea conferinței.

În cadrul evenimentului, a fost lansat Programul de susținere a internaționalizării companiilor românești și s-a prezentat Programul de Promovare a Exportului 2017 2018, privind participarea la târguri și expoziții internaționale sub pavilion național, precum și la misiuni economice, derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Programul multianual 2017-2020, de internaționalizare a companiilor românești are ca obiectiv promovarea produselor şi serviciilor IMM-urilor românești pe pieţele externe, stimularea comunicării şi a parteneriatului în afaceri în vederea internaționalizării, pregătirea întreprinzătorilor în domeniul tehnicilor de promovare a produselor şi serviciilor pe pieţele externe.

Prin intermediul schemei de ajutor de minimis, gestionată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, se estimează susținerea în perioada 2017-2020 a unui număr total de 1600 de firme. Bugetul total al schemei de minimis este de 71 mil. lei, din care, pentru anul 2017 este alocat un buget de 5 mil. lei.

Prin programul de susținere a internaționalizării afacerilor vor fi sprijinite cu fonduri de la bugetul de stat: participarea individuală la târguri şi expoziții internaționale, dar și la misiuni economice organizate în străinătate, crearea identității vizuale a unui IMM (marcă, siglă, slogan); realizarea unui site/a unei aplicații pentru mobil; participarea angajaților la cursuri de pregătire, în ţară şi/sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi piețe; realizarea de analize și studii de piață etc.

Programul va fi publicat astăzi în Monitorul Oficial, iar înregistrarea aplicațiilor firmelor interesate va începe la data de 31 iulie 2017, ora 10,00“, a declarat Sterică Fudulea, secretar de stat MMACA.

Biroul de Presă al

Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Biroul de Presă al

Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content