IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

MMACA a demarat proiectul – ”Creșterea capacității administrative a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat de dezvoltare și implementare a sistemului de politici publice bazate pe dovezi”

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat derulează începând cu data de 14.06.2017, proiectul ,,Creșterea capacității administrative a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat de dezvoltare și implementare a sistemului de politici publice bazate pe dovezi.”, cod SIPOCA 5. Proiectul este implementat în parteneriat cu Academia Română.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 27 de luni și are un buget de 5.424.039,86 lei compus din Asistenţă financiară nerambursabilă din Fondul Social European: 4.555.318,19 lei (83,98%) și Cofinanțare MMACA: 868.721,67 lei (16,02%).

Asistența comunitară nerambursabilă este asigurată din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

Scopul proiectului îl constituie optimizarea proceselor decizionale la nivelul MMACA prin consolidarea procesului de fundamentare a politicilor publice.

Obiectivele specifice urmărite prin implementarea proiectului sunt:

Consolidarea procesului de fundamentare a politicilor publice elaborate și implementate de MMACA în vederea eficientizării acțiunilor și inițiativelor orientate către sprijinirea dezvoltării sectorului IMM și îmbunătățirea mediului de afaceri în România.

Creșterea transparenței procesului de fundamentare a politicilor publice elaborate și implementate de MMACA și eficientizarea dialogului cu reprezentanții sectorului IMM și ai mediului de afaceri, precum și cu alte categorii de factori relevanți;

Îmbunătățirea cunoștițelor și abilităților personalului MMACA pentru susținerea măsurilor/acțiunilor din cadrul O.S.1.1. (Obiectivul Specific 1.1 al Axei prioritare 1 din Programul Operațional Capacitate Administrativă POCA)

 

Principalele rezultate ale proiectului sunt următoarele:

Elaborarea unei Politici publice de dezvoltare a sectorului IMM și îmbunătăţire a mediului de afaceri din România.

Elaborarea unei Politici publice privind eficientizarea activității administrației publice în domeniul sprijinirii dezvoltării sectorului IMM și îmbunătățirea mediului de afaceri.

Dezvoltarea cunoștințelor și abilităților personalului MMACA pentru susținerea măsurilor/acțiunilor din cadrul O.S. 1.1.

 

Comunicat-de-presa Iul2017.pdf

 

Persoană de contact:
Emil Octavian IONESCU – Manager de proiect
Tel.: 021/2025151
Email: emil_ionescu@economie.gov.ro
Calea Victoriei152, Sector 1, București

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content