IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă

Întâlnirea secretarului de stat Sterica Fudulea cu ambasadorul Turkmenistanului la Bucuresti

COMUNICAT DE PRESĂ

Sterică Fudulea, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Shohrat Jumaev, ambasadorul Republicii Turkmenistan în România au avut, astăzi, o întrevedere în cadrul căreia au discutat aspecte referitoare la concretizarea imediată a unor proiecte comune.

În acest context, ambasadorul Republicii Turkmenistan în România a prezentat demnitarului român propunerea de desfășurare, în cursul lunii noiembrie 2017, la Ashgabat, a celei de-a șaptea sesiuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale de cooperare economică România-Turkmenistan.

Discuțiile au evidențiat interesul comun al celor două țări pentru extinderea cooperării economice pe multiple planuri, fiind identificate în acest sens o serie de oportunități concrete de dezvoltare de parteneriate între mediile de business român și turkmen. S-a convenit, de asemenea, demararea imediată a demersurilor referitoare la pregătirea corespunzătoare a Comisiei Mixte din toamna acestui an.

Informații de background

România și Turkmenistanul au o relație specială cu valențe strategice, construită pe platforma unei cooperări în domeniul energetic. Poziția sa geostrategică, în proximitatea coridoarelor de transport Est-Vest și Nord-Sud, îi conferă Turkmenistanului posibilitatea de a deveni un actor important în extinderea rutelor de transport de mărfuri între Asia și Europa, România având la rândul său interese concrete legate de participarea la acestea.

Turkmenistanul este în prezent al doilea partener economic și comercial al României în Asia Centrală și dorim intensificarea relațiilor în plan comercial-economic între țările noastre.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content